‘Bal gibi’ ek gelir

1274

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bal üretiminin arttırılması amacıyla ”Bal Ormanı” projesi çalışmaları kapsamında bal ormanları kuruluyor.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun Devlet Ormancılığından Millet Ormancılığına geçiş politikasının en önemli halkalarından biri olarak nitelendirdiği Bal Ormanlarını projesi çerçevesinde çalışmalarını sürdüklerini belirtti.

Bölge Müdürü Adnan Kayım; Bal Ormanları projesinin amacının, bölgedeki bal üretiminin artışına ve verimine katkı sağlamak’ olduğunu belirtti.

Kayım sözlerini şöyle sürdürdü: “Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü olarak orman köylülerinin gelirini artırıcı çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda kurulan Bal Ormanlarımız, arıcılarımıza daha kaliteli bal elde edebilecekleri yeni alanlar sağlıyor. Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü Kütahya Merkez İlçe Eynegazi Köyü Eynegazi deresi mevkiinde 2015 yılında kurduğumuz ve 30 hektar büyüklüğündeki Korunga Bal Ormanımız bunlardan bir tanesi. 2015 yılında toprak hazırlığı ve tel ihatası yapılarak 2016 yılı ilkbaharında dikimini yaptığımız bal ormanımızda akasya, iğde, alıç, badem, mahlep ve lavanta fidanları olmak üzere toplam 21 bin adet fidanı toprakla buluşturduk. Yine 6 dönüm arazinin toprak işlemesini yaparak, arıotu, fiğ ve korunga ekimi yaptık. Bal ormanımızın 4 Aralık 2017 tarihinde 120 kovan kapasitesi ile kuruluşunun tamamlanması ve yıllık asgari 72 bin lira köylümüze ek gelir sağlayacağını tahmin ediyoruz.”

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü sınırları dahilinde Domaniç’te 1 adet, Emet’te 1 adet, Gediz’de 2 adet, Kütahya’da 5 adet, Simav’da 2 adet ve Tavşanlı’da 1 adet olmak üzere toplam 12 adet bal ormanı tesis edilmiş, 2017 yılında 2 adet yeni bal ormanı tesis etme çalışmaları devam etmekte olduğu bildirildi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir