Bir ameliyat iki şifa

1718

Kütahya’da, göğsünde sıkışma ve baskı oluşması şikayeti ile yakınları tarafından hastaneye götürülen ve yapılan ilk müdahalede 4 damarında tıkanıklığın yanı sıra kalbe komşu bir ‘dev’ tümörün tespit edilmesi ile ameliyata alınan 70 yaşındaki Ali Rıza Öztuna’nın, yaklaşık 7 saat süren operasyonla sağlığına kavuştuğu bildirildi.

“KALP KRİZİ GEÇİRDİ”

Öztuna, yakınları tarafından, göğsünde hissettiği ağrı ve baskı nedeniyle Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Burada, kalp krizi geçirdiği tespit edilen ve ilk müdahalesi yapılan Öztuna, yoğun bakım servisinden ivedilikle 4 damar By-Pass ameliyatına hazırlandığı sırada kalbe komşu yaklaşık 17 cm büyüklüğünde olan ve tıp literatüründe az rastlanan ‘dev’ bir kitlenin tespiti yapıldı. Öztuna, baypas ameliyatının ardından yapılan operasyonla kalbe komşu ‘dev’ kitle de alınarak sağlığına kavuştu.

“HEM BAYPAS OLDU HEM TÜMÖRÜ ALINDI”

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aslı Gözüaçık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Öztuna’yı yoğun bakımdan ivedilikle ameliyata aldıklarını ve operasyona başladıklarını belirtti.

Öztuna’ya ilk önce By-Pass operasyonunu uyguladıklarını dile getiren Gözüaçık, şunları söyledi: “Operasyona başladığımızda damarları açmanın yanı sıra kitlenin varlığından haberdardık ama bu kadar büyük bir kitle beklemiyorduk. İlk önce baypas yapıp kalbi rahatlattık. Sonrasında ise sağ akciğerin komşuluğunda kalp zarına ve büyük damarlara yapışık dev bir kitle gördük. Hastamıza 4 damar baypasın yanı sıra ‘dev’ bir tümörü de çıkardık. Yaklaşık 7 saat süren bir operasyon oldu. Bu yaptığımız operasyon ve kitle büyüklüğü tıpta pek rastlanan bir şey değil. Oldukça nadir bir durum. 4 damara baypas yapıp böyle bir tümörü çıkardıktan sonra hastamızın yeniden sağlığına kavuşmuş olması bizi çok mutlu etti.”

“HER ŞEY YOLUNDA GÖRÜNÜYOR”

By-Pass cerrahisinin kendi başına yüksek risk içeren bir alan olduğunu, ancak Öztuna’nın operasyonunda kitleye de müdahale etmek durumunda kaldıklarını ifade eden Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Engin Akgül de, “Hastamızın baypas damar yapısından dolayı zahmetliydi, kitleyi çıkarmak da oldukça zor oldu. Her biri ayrı ayrı çok yüksek risk içermesine rağmen çok şükür başarılı olduk ve hastamız iyi oldu. Yaptığımız kontrollerinde de hastamızın gayet sağlıklı olduğunu gördük. İşler şu an yolunda görünüyor, inşallah böyle devam eder.” ifadelerini kullandı.

Yapılan başarılı operasyonla yeniden sağlığına kavuştuğunu kaydeden Ali Rıza Öztuna ise sağlığına kavuşmasına emeği geçen doktorlara ve ekibine teşekkür ettiğini belirtti.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir