“Kütahya, Türkiye’nin simgesi oldu”

1209

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı çerçevesinde geliştirilen uluslararası girişimler kapsamında Kütahya’ya gelen UNESCO Temsilcisi ve Mozambik Sanat ve Kültür Yüksek Enstitüsü Rektörü Prof. Filimone Manuel Meigos, Türkiye’ye ilk ziyaretini Kütahya’ya yaptığını, Kütahya’nın kendileri için Türkiye’nin sembolü olduğunu söyledi.

ÇİNİ FESTİVALİ BULUŞTURDU

UNESCO Temsilcisi ve Mozambik Sanat ve Kültür Yüksek Enstitüsü Rektörü Prof. Filimone Manuel Meigos ve asistanı Flavialidia Gumende, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu, Kütahya Belediyesi, Zafer Kalkınma Ajansı ve Dumlupınar Üniversitesi Çini, Seramik Araştırma Merkezi iş birliğiyle düzenlenen ‘Dumlupınar Uluslararası Çini Festivali’ne katılmak üzere Kütahya’ya geldi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Mozambik Sanat ve Kültür Yüksek Enstitüsü Rektörü Prof. Filimone Manuel Meigos ve asistanı Flavialidia Gumende ile kahvaltıda bir araya geldi.

Kütahya Kalesi’ndeki Döner Gazino’da düzenlenen kahvaltıya Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ile Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Temsilcileri katıldı.

Mozambik Sanat ve Kültür Yüksek Enstitüsü Rektörü Prof. Filimone Manuel Meigos ve asistanı Flavialidia Gumende’ye teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir kendilerini Kütahya’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

“KÜTAHYA, TÜRKİYE’NİN SİMGESİ OLDU”

Türkiye’deki ilk ziyaretlerini Kütahya’ya gerçekleştirdiklerini ifade eden Mozambik Sanat ve Kültür Yüksek Enstitüsü Rektörü Prof. Filimone Manuel Meigos, sağlanan iş birliği için gerekli tüm çalışmaları yapacaklarını söyledi. Filimone Manuel Meigos, “Kütahya’ya gelmenin ve davet edilmenin onurunu yaşadığımız için çok mutluyuz. Türkiye’de ilk defa Kütahya’ya geldik. Dolayısıyla Kütahya bizim için Türkiye anlamına geliyor. Türkiye’de ilk ziyaret ettiğimiz yer Kütahya olduğu için bunun duygusal bir anlamı da oldu bizim için. Kütahya bugünden sonra bizim için Türkiye’nin simgesi oldu. Bu iş birliğini devam ettirmek için ben de elimizden geleni yapacağım. Bu iki alanda olacak. Kültür ve sanat alanındaki gerekli çalışmaları yapacağız, onun haricinde ben de rektör olduğum için Dumlupınar Üniversitesi ile ilişkileri geliştirmek için çalışmalara başlayacağız” dedi.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLER GELİŞECEK

Uzun soluklu iş birliği üzerinde mutabakat sağlanan kahvaltıda ilk aşamada Mozambik’in kültür ve sanat şehri olan Malota ile UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı kapsamında çalışmalara başlanması kararlaştırıldı.

Öte yandan Vali Ahmet Hamdi Nayir’in talimatıyla, Zafer Kalkınma Ajansı insan kaynaklarının geliştirilmesi konusundaki tecrübelerini Mozambik ile paylaşacak. Böylelikle her iki ülkenin de gündeminde olan iyi ilişkilerin geliştirilmesine Kütahya da gerekli katkıyı sağlayacak.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir