Mülteci çocuklarının gönüllerine dokunacaklar

1443

Sosyal medya aracılığıyla örgütlenen bir gurup gönüllünün, mülteci ailelerin çocukları için oyuncak ve giysi kampanyası başlattığı bildirildi.
Sosyal medyada, ‘Gezgin Akademi’ adıyla bir araya gelen gönüllüler, kendilerine ulaştırılan oyuncak ve giysileri 2 Aralık’ta Hatay’daki mülteci kamplarına götürecek.

Guruba Kütahya’dan dahil olan Esra Şahin, yaptığı açıklamada, ‘Gezgin Akademi’nin İzmir’de yaşayan psikolojik danışman ve sokak sanatçısı Erdal Çoban öncülüğünde geçen yıl kurulduğunu söyledi.

Akademi olarak gezgin kültürü ile yaşayıp bu kültürü insanlara aktarmak ve dünyaya yaymak isteyen bağımsız bir topluluk olduklarını dile getiren Şahin, şöyle konuştu: “Akademimiz gönüllülük esasıyla yardımlaşma ve paylaşma odaklı etkinlikler düzenliyor. Akademi olarak ilk etkinliğimizi geçen yıl Mardin’deki mülteci ailelerin çocuklarına yönelik gerçekleştirdik. Türkiye’nin dört bir yanından gezgin arkadaşlar otostopla yola çıkarak kendilerine verilen oyuncakları Mardin’deki mülteci ailelerin çocuklarına ulaştırdı. Arkadaşlarımız orada onlarla oyunlar oynadı, onlarla birlikte vakit geçirdi. Bu sene de yine Erdal Çoban öncülüğünde rotamızı Hatay olarak belirledik. Kampanya sonunda topladığımız oyuncaklarla birlikte Hatay’daki 4 mülteci kampını ziyaret edeceğiz. Orada, dezavantajlı gruplar içerisinde sayılan mülteci ailelerin çocuklarıyla bir araya geleceğiz. Bize ulaştırılan oyuncakları teslim edeceğiz. Bu seneki etkinliğimizde oyuncakların yanı sıra çocuklara kıyafet de götüreceğiz. Kış aylarında gideceğimiz için kıyafete de ihtiyaç olacaktır. Bu etkinliğimizle o çocukların hem yüreklerini hem de bedenlerini ısıtacağız. İnşallah buna vesile olacağız.”

Şahin, akademinin, Türkiye’nin dört bir yanından gönüllülerinin olduğunu, Kütahya’dan da bir arkadaşı ile birlikte kampanyanın gönüllüsü olarak çalıştıklarını aktardı.

Başlatılan kampanyaya insanların hem gönüllülerin hem de sosyal medyada bulunan sayfalar aracılığıyla kendilerine oyuncak ulaştırdığını da ifade eden Şahin, “Türkiye’nin bu kampanyaya ilgisinden oldukça memnunuz. Akademinin gönüllüleri olarak Kütahya’da Berna isimli arkadaşımla çalışıyoruz. Bunun için arkadaşım Berna evini açtı. Oyuncakları gerek çevremizdeki arkadaşlarımız bağışlıyor gerekse sosyal medyadan bize ulaşarak gönderenler var. Bize ulaşan oyuncakları biz burada düzenleyip kolileyerek 2 Aralık’ta Hatay’a ulaştıracak şekilde hazırlayacağız. Hatay’da da pedagog arkadaşlarımız oyuncakları yine bir kontrolden geçirecek. Oyuncak dağıtımında da 20 gönüllü çevirmen arkadaşımız bize yardımcı olacak.”
Kampanya sürecinde güzel dostluklar edindiklerini de kaydeden Şahin, İstanbul’dan kendilerine ulaşan birinin, 1999 yılındaki depremde kaybettiği kardeşinin oyuncaklarını hala sakladığını, kampanyayı duyunca o oyuncakları mülteci ailelerin çocuklarına bağışlamak istemesinin kendilerini çok duygulandırdığını sözlerine ekledi.

Mülteci ailelerin çocukları için başlatılan kampanyayı ilk duyduğunda çok duygulandığını ve kampanyaya dahil olmak istediğini kaydeden akademi gönüllüsü Berna Kurt Çankal ise, “Kampanya ile tamamen çocukların yüreğine dokunacağız. Kampanya ile o çocukların yüzlerinde ben de tebessüm oluşturmak istediğim için bu topluluğa dahil oldum. Bunun için hem evimi hem dükkanımı açtım. Gelen oyuncakları evimde ve dükkanımda topluyoruz. Proje sayesinde Türkiye’nin dört bir yanında güzel yürekli insanlarla bağ kurduk. Böyle bir projede insanların seferber olduğunu görmek beni inanılmaz duygulandırdı ve dedim ki bu projede ben de neden olmayayım.” ifadelerini kullandı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir