Girişimcilere 50 bin hibe 100 bin kredi desteği

1179

Zafer Kalkınma Ajansı ile KOSGEB arasında imzalanan protokol ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi veriliyor. Bu eğitimlere katılarak belge almaya hak kazananlara KOSGEB tarafından 50 bin lirası hibe, 100 bin lirası kredi şeklinde toplamda 150 bin lira girişimcilik desteği verilecek.

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında 10 Ocak 2017 tarihinde imzalanan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği” protokolü kapsamında 2017 Yılı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İkinci Dönemi başvuruya açıldı. İkinci dönem kapsamında Eylül ayında başlayan kurslar dönem dönem aralık ayına kadar devam edecek. Toplamda 32 kurs açılacak ve ücretsiz olarak verilecek. Eğitime, 18 yaşını doldurmuş ve Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa veya Uşak illerinde ikamet etmekte ya da çalışmakta olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvuru yapabilecek.

Uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde katılımcıların seçimlerinde şehit yakınlarına, gazilere, engellilere, kadınlara ve gençlere (18-29 yaş) öncelik verilecek. Bir kurs kapsamında toplam eğitim süresi 35 saat olarak belirlenirken, eğitimler hafta içi 5 gün 09:00 – 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Toplam eğitim süresinin yüzde 80’ine katılım sağlayanlar, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi almaya hak kazanacak. Katılımcılar bu belge sayesinde KOSGEB tarafından 50 bin lirası hibe, 100 bin lirası kredi şeklinde “Yeni Girişimci Desteği”ne başvurmaya hak kazanacak.

Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak illerinde ve ilçelerinde düzenlenen kurslar Mayıs ayı itibariyle Afyonkarahisar’da başladı. Kütahya’da ise 25 Eylül’de Tavşanlı ile başlarken, Merkezde ise bir kurs tamamlandı. 5 kurs ise çeşitli tarihlerde gerçekleştirilecek. Kursa katılmak isteyenler Zafer Kalkınma Ajansının sitesinde yer alan formu doldurup nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte ajansa müracaat edebilecek.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir