DPÜ’den Yakupoğlu’na vefa

1263

Kütahyalı ressam Ahmet Yakupoğlu, ölümünün 1’inci yıldönümünde anıldı.

Dumlupınar Üniversitesi rektörlüğü, sahip olduğu camisini, evini, diğer mal varlıklarını, 3 bin kitaptan oluşan sanat kütüphanesini, bin 500’den fazla tablosuyla tezhip ve minyatür eserlerinden oluşan diğer tüm çalışmalarını sağlığında, üniversiteye bağışlayan Kütahyalı ressam Ahmet Yakupoğlu için, ölümünün 1’inci yıldönümünde anma programı düzenledi.

Program kapsamında Yakupoğlu’nun mezarı başında Kur’an-ı kerim okunarak dua edildi.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Yakupoğlu’nu vefatının 1’inci yıldönümünde rahmetle andıklarını belirtti.

Yakupoğlu’nun malvarlığını ve eserlerini üniversiteye bağışlamasının ardından üniversite olarak bu eserleri korumak adına çalışma yapmaya başladıklarını dile getiren Gören, şunları kaydetti: “Merhum ressam Ahmet Yakupoğlu amcamız, değerli büyüğümüz vefatından önce bize eserlerini bağışlamıştı. Biz de üniversite olarak bu eserleri korumak ve sergilemek adına bir müze çalışmasına başladık. Yakupoğlu’nun vasiyeti üzerine Maltepe Mahallesinde bulunan evinin yanı başında başlattığımız müze inşaatımız devam ediyor. İnşallah 2018 yılının bahar aylarında tamamlanmasını planlıyoruz. Bu çalışmayla hem merhumun eserlerini burada koruma altına alarak sergileyeceğiz hem de Kütahya’mıza bir müze kazandırmış olacağız.”

Gören, anma programlarını her yıl geleneksel olarak zenginleştirerek devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

Program, Yakupoğlu’nun evinde tasavvuf müziği dinletisi ve eserlerinden oluşan sergi açılışı ile sona erdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir