Otomobillerde desibel yarışmasında yeni rekor

1886

Kütahya’da yapılan ‘Otomobil Desibel Yarışması’nda, Mersin’den katılan Hüseyin Genç ve Servet Topal’ın hazırladığı aracın 159,2 desibel seviyesi ile hem yarışmanın hem de Türkiye birincisi olduğu bildirildi.

Kütahya Belediyesinin katkıları ile belediye fuar alanında bu yıl 6’ıncısı düzenlenen “Modifiye Otomobil ve Modifiye Etkinliği” kapsamında desibel yarışmaları yapıldı.

Yapılan yarışmalarda Mersin’den gelerek yarışmalara katılan Hüseyin Genç ve Servet Topal ’ın hazırladığı aracın 159,2 desibel ile en yüksek ses seviyesine ulaşarak Türkiye birinciliğini elde etti.

Organizasyon firması yetkililerinden Bahadır Çelik, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta sonu yapılan etkinliğe 30 ilden yaklaşık 400 aracın katıldığını hatırlattı.

Etkinlik kapsamında “desibel”, “basıklık” ve “en güzel modifiye araç” kategorilerinde yarışlar da yapıldığını, yapılan desibel yarışmasında Mersin’den katılan bir araç sahibinin birinci olduğunu dile getiren Çelik, “Desibel yarışmamıza yaklaşık 35 araç katılmıştı. Bu araçlar arasında Hüseyin Genç ve Servet Topal ’ın hazırladığı araç, 46 cm FOR-X HULK ile Stok Pro1 kategorisinde 159.2 desibel ile en yüksek ses seviyesine ulaştı. Yarışmamızın birincisi olan bu araç, ses seviyesi ile aynı zamanda Türkiye genelinde daha önce yapılan desibel yarışmalarında 158,5 desibel rekorunu kırarak Türkiye birincisi olmuştur. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.”




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir