Sıtkı Usta’ya büyük vefa

1413

Bu yıl 22’incisi düzenlenen ‘Yatağan Bıçakçılık Festivali’nde UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazinesi ödülü verdiği, 2010 yılında vefat eden Kütahyalı ünlü çini ustası Sıtkı Olçar unutulmadı. Yatağan’da bir aile parkına Sıtkı Usta’nın ismi verilirken, Usta’nın kızı Nida Olçar, festivalde onur konuğu oldu

PARKA SITKI USTA’NIN ADINI VERDİLER

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO) Yaşayan İnsan Hazinesi ödülü sahibi Kütahyalı Çini Ustası rahmetli Sıtkı Olçar, bu kez Muğla Yatağan’da bir kez daha anıldı. Bu yıl 22’incisi gerçekleştirilen Yatağan bıçakçılık festivali, gönüllülerin çabaları ile yeninden gerçekleştirilirken, birçok etkinlik ve yarışmalar düzenlendi. Kortej yürüyüşü ile başlayan festival, örs üzerinde çekiç ile demirde dövüldü, ustalar da yarıştı. Sanatçıların ve açılışlarında gerçekleştirildiği festivalde Kütahyalı Çini Ustası Sıtkı Olçar unutulmadı. Yatağan festivalinin destekçilerinden olan Unesco’nun Yaşayan İnsan Hazinesi ödülü sahibi Sıtkı Olçar’ın adı, Yatağan’da bir parka verildi. Parkın açılışını Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, AK Parti Kadın Kolları Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Denizli İl Ticaret Müdürü Süleyman Yener Pektaş, festival komitesi Başkanı Ayhan Soyfidan, AK Parti Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Aydemir yaptı.

OLÇAR ONUR KONUĞU

Festivalde Sıtkı Olçar’ın kızı Nida Olçar ise onur konuğu olarak davet edilirken, festivalde ödüller de verildi. Sıtkı Olçar Özgün Tasarım ödülü sahibini bulurken, Nida Olçar’a da çeşitli hediyeler takdim edildi. Sıtkı ustanın müzesinde bulunan köşesi için yarışmanın birincisinin eseri, ünlü kılıç ustası Hidayet Akın’ın üzerinde fetih süresi yazan aile yadigarı kılıcı Nida Olçar’a takdim edildi. Nida Olçar, Yatağan festivalinde emeği geçen herkese teşekkür ederek “Babamın burada çok güzle anıları var. Kendisi Yatağan’ın fahri hemşerisi. Babamın adının da yaşatılması ayrı bir güzellik oldu. Herkese teşekkür ederim. Ülkemizin değerlerine sahip çıkılması ve hatırlanmaları çok güzel” dedi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir