Yaz Kur’an kursu öğrencilerine bisiklet hediyesi

1509

Kütahya’da, yaz Kur’an kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilere Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kütahya Şubesi Gençlik Kurulu Komisyonu tarafından bisiklet, saat, Kur’an-ı Kerim gibi hediyeler dağıtıldı.

“ÇOCUKLARIN CAMİLERLE BULUŞMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Mahallesindeki Buhara Siteler Camisinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, çocukların yeniden camilere akın etmelerinin sevindirici olduğunu söyledi.

Yaz Kur’an kursları programları için İl Müftülüğüne ve personeline teşekkür ettiğini dile getiren Saraçoğlu, şöyle konuştu: “Bu eğitimler sadece buralarda kalmamalı. Camilerde öğrenilen her bilgiyi hayatımızın her anında uygulamalıyız. Yani Kur’an sadece okunan, saygı duyulması gereken, duvara asılan bir kitap değil. Kur’an’ın tüm ayetleri bizim hayatımızı, her anımızı doldurmalı. Kur’an’ın ve Peygamber efendimizin bütün emirlerini hayatımızda tatbik etmeliyiz. Sokakta yürürken, çarşıda pazarda gezerken, parkta oynarken, evde otururken, velhasıl hayatımızın her saniye ve dakikasında Kur’an olmalı. Onun gösterdiği emirler doğrultusunda yaşamalıyız. Bu anlamda, çocuklarımızın camiye gelmesini teşvik etmek için onlara çeşitli hediyeler sunan kardeşlerimize teşekkür ediyorum.”

30 BİN ÇOCUK CAMİYLE BULUŞTU

Kütahya’da yaz Kur’an kursları kapsamında yaklaşık 300 camide 30 bin öğrencinin kurslara katıldığını ifade eden İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar da şunları kaydetti: “Çocukların camiyle, Kur’an’la, ilimle tanışması büyük önem taşıyor. Dinimizle ilgili bütün güzellikleri öğreneceğimiz mekanlar elbette camilerimizdir. Yaz Kur’an kursları vesilesiyle çocuklarımız camilerle tanışıyor. Buralarda ilmi, irfanı, güzel değerleri öğrenme fırsatı buluyor. Dolayısıyla inşallah önümüzdeki yıllarda daha çok yavrumuza hitap ve hizmet etmek için gayret edeceğiz. Bizler bu görevleri yerine getirmekten son derece mutluyuz.”

GENÇ MÜSİAD’A TEŞEKKÜR

Hazırlar, Kur’an kurslarına katılan öğrencilere teşvik amacıyla çeşitli hediyeler takdim eden Genç MÜSİAD başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Programda, kurslara katılan öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim, şiir ve ilahiler okundu.

Program, kurslarda başarılı olan öğrencilere Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kütahya Şubesi Gençlik Kurulu Komisyonu tarafından alınan bisiklet, saat, Kur’an-ı Kerim gibi hediyelerin dağıtılması ile sona erdi.

Programa, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Müftü Yardımcısı Mehmet Arslaner, Genç MÜSİAD Kütahya Şube Başkanı Ahmet Muhammet Tosun, din görevlileri, Kur’an öğreticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir