Kütahya’ya hayran kaldılar

1445

Yunus Emre Enstitüsü ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin organizasyonuyla Türkiye’de misafir edilen 11 ülkeden 17 öğrenci Kütahya’nın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.

SARAÇOĞLU MİSAFİRLERE KÜTAHYA’YI ANLATTI

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Ürdün, Lübnan, Mısır, Cezayir, Fas, Makedonya, Gürcistan, Bosna Hersek, Romanya, Afganistan ve Arnavutluk’tan gelen öğrencileri, Çamlıca mesire alanındaki belediyeye ait restoranda ağırladı.

Saraçoğlu, burada yaptığı konuşmada, misafir öğrencilerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kütahya’nın 7 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olduğuna işaret eden Saraçoğlu, şöyle konuştu: “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir olan Kütahya, adeta bir açık hava müzesidir. Böyle tarihi ve kültürel bir şehrin gezilip görülmesi çok önemli. Kültürel noktada çok zengin bir kaynağa sahibiz. Kütahya aynı zamanda, gezgin Evliya Çelebi’nin memleketi. 400’ün üzerinde tarihi konağı ve bin 600’ün üzerinde tescilli eserimiz var. Bizim sizlerden isteğimiz, buraları gittiniz yerlerde temsil etmeniz. Bizlerin bir araya gelebilmesi çok önemli. Sizlere burada güzellikleri tanıtabilmek ve sizin gittiğiniz yerlerde Türkiye’yi, Kütahya’yı anlatmanız bizim için çok önemli bir değer.”

HEM TÜRKÇE HEM TÜRKİYE’Yİ ÖĞRENİYORLAR

ESOGÜ Türk Dili Okutmanı İsmail Alperen Biçer de Türkiye’yi tanıtma ve Türkçe’yi öğretme anlamında gezi ve dersler düzenlediklerini belirtti. Biçer, “Üniversitemize 11 ülkeden 17 öğrenci geldi. Biz bu öğrencilerimizle Eskişehir’i, Bursa’yı gezdik. Bugün de Kütahya’dayız. Kütahya konumu ve tarihi itibariyle önemli bir şehir. Öğrencilerimiz yurt dışında Yunus Emre Üniversitesinde Türkçe’yi öğrendiler. Türk Dili ve Edebiyatı, mimarlık ve psikoloji bölümünde okuyan öğrenciler, Türkçe’yi yabancı dil olarak öğrenmeyi tercih etmişler. 14 Ağustos’a kadar derslere ve gezilere devam edilecek.”

Konuk öğrenciler daha sonra Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezi, tarihi Germiyan Sokağı, Macar Evi ve Kent Tarihi Müzesi’ni gezdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir