Çavdahisar’da sulama sistemleri yenileniyor

1408

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Çavdarhisar ilçesindeki sulama sistemlerinde yenileme çalışmaları yapılacağını bildirdi.

Nazlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çavdarhisar ilçesinin Kütahya’nın önde gelen tarım alanlarına sahip olduğuna dikkati çekti.

İlçede 25 yıldır kullanılan ve tarımının can damarı konumundaki sulama sistemlerinin yetersiz kaldığını belirten Nazlı, şunları kaydetti:

“1993 yılında sulamaya açılan Çavdarhisar Barajı sulama sisteminin kanallarında oluşan kırılmalar sonucu ekonomik ömrünü tamamlamıştı. Sulama sistemi çiftçilerimize verimli olarak sulu tarım yapamıyor ve ekonomik yönden sürekli kayıp yaşıyorlardı. Bunun üzerine biz durumu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na ilettik ve kısa sürede olumlu dönüş aldık. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Çavdarhisar ilçe merkezi ve köylerine ait yaklaşık 50 bin dekarlık alan ile Emet ilçesine bağlı Örencik köyündeki yaklaşık 10 bin dekar alan suya kavuşacak. Proje maliyeti ise yaklaşık 30 milyon lira.”

Çavdarhisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Çalışkan ve Sulama Birliği Başkanı Hüseyin Akgün ise sulama sisteminin yenilenmesinin bölgeye büyük katkı sağlayacağını ifade etti.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir