Ankara’da ‘Zafer’ konuşuldu

1329

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Kütahya ve bölgesi için cazibe merkezi konumundaki Zafer Organize Sanayi Bölgesinin bir an önce yatırımcı alması için altyapı çalışmalarını kapsayan bir toplantıyı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında gerçekleştirdiklerini bildirdi.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAKANLIKTA MASAYA YATIRILDI

Milletvekili Nazlı, Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesinin hem ilimiz hem de bölgemiz için büyük bir önem taşıdığını ifade ettiği açıklamasında, şunları söyledi: “Yer tahsisinin sonuçlanması, imar planının yapılması aşamalarından sonra gerekli olan altyapı çalışmalarının yapılabilmesi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında bir toplantı gerçekleştirdik. Özellikle doğalgazın ve enerji nakil hatlarının bağlanması için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızda 4 daire başkanımız, sayın müsteşarımız ve Organize Sanayi Bölgeleri Genel Müdürümüz himayesinde bir toplantı yaptık. Toplantımız oldukça verimli oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisinden yeni çıkarmış olduğumuz Sanayi Üretiminde Reform Paketi kapsamında Organize Sanayilerin kuruluşu için bazı kolaylıklar yer alıyor. O kolaylıklardan faydalanarak inşallah doğalgazın o bölgede bağlantısının yapılması için bir çalışma başlattık. İnşallah EPDK’nın onay vermesinden sonra buradaki maliyetin karşılanmasını ve doğalgazın bölgeye bağlanmasını sağlamış olacağız.”

ZAFER OSB STRATEJİK BÖLGEDE

“Zafer Organize Sanayi Bölgesi son derece stratejik bir kavşak noktasında bulunuyor” diyen Nazlı, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Gerek Zafer Havalimanının o bölgede olması, İstanbul-Antalya Hızlı Tren Hattı istasyonlarından bir tanesinin Zafer Havalimanı bölgesinde olacak olması, ayrıca Ankara-İzmir otoyol projesinin de bu bölgeden geçmesi Zafer OSB’nin cazibesini her geçen gün daha da artırmaktadır. Dolayısıyla yatırım talepleri oldukça fazladır. Bir an önce alt yapı çalışmalarını tamamlayıp yatırımcıları bu bölgeyle buluşturmak istiyoruz. Kütahya’nın bu bölgesi önemli bir istihdam kaynağı olacaktır. Zafer OSB’nin faaliyete geçmesi sadece Kütahya için değil, Afyonkarahisar, Uşak, Eskişehir illeri açısından da önemli bir Organize Sanayi Bölgesi olacağını düşünüyorum. Bizler de bütün gayretimizle bu yatırımın Kütahya’ya kazandırılması için çaba sarf ediyoruz.”

YATIRIMCILAR İÇİN ÇALIŞTAY PLANLANIYOR

Zafer OSB için kentte bütün kurumların işbirliği içerisinde çalıştığını da aktaran Nazlı, “Zafer OSB için Valiliğimizle, Belediyemizle, Ticaret ve Sanayi Odamızla bu çalışmaları yürütüyoruz. Bunun dışında önümüzdeki günlerde Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte yatırımcıları o bölgede yatırımlarını hızlandırmaları için bir Çalıştay da yapmayı planlıyoruz. Kütahya’nın bölgesel ve sektörel teşviklerde 5’inci bölge imkanlarını sağlıyor olması bölge açısından çok büyük bir avantaj. Bunu, Neden Kütahya, neden Zafer OSB başlıklarıyla yatırımcılara anlatarak yatırımcıların bu bölgeye gelmelerini sağlayacağız. Bu çalışmalarımız devam edecek. Bu kapsamdaki görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Çalışmaların Kütahya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Nazlı, toplantıya Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, Kütahya Ticaret Odası Meclis Başkanı İsmet Özotraç ve işadamı Hasan Öncel’in de katıldığını sözlerine ekledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir