Türk Kızılayı’ndan Kütahya’ya 3 derslikli anaokulu

1394

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘81 İlde 81 Anaokulu Projesi’ kapsamında Kütahya’da yapılacak anaokulunun protokolü imzalandı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Valilik Toplantı Salonundaki imza töreninde yaptığı konuşmasında, anlamlı projede emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

“Afet, sağlık gibi değişik alanlarda gördüğümüz Kızılay’ı eğitim alanında da görmek bir yenilik” diyen Nayir, Kızılay burada saygınlığı ve kredisiyle bir sponsor bularak bu işin içerisinde yer alıyor. Kızılay öncülüğünde yapılan bu çalışmada ilimize kazandırılacak olan anaokulunun sponsorluğunu Nafi Güral Eğitim Vakfı Başkanı Gülsüm Güral hanımefendi üstlenmiş bulunmaktadır. Hem Kızılay’ımıza, hem de Sayın Gülsüm Güral’a Kütahya adına teşekkür ediyorum. Kütahya’mızın da bu işten pay alması bizler için önemli. İlimizde hizmet verecek anaokulu için Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Özel İdaremiz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz kendi üzerlerine düşen görevleri yapacaklardır” dedi.

İnköy Mahallesi TOKİ konutları 2. Etap’ta hayata geçecek olan 3 derslikli anaokulunun protokolü Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile Türk Kızılayı Kütahya Şube Başkanı Ahmet Altıparmak tarafından imzalandı.

Eylül ayında tamamlanması hedeflenen anaokulu Türk bayrağının simgeleri olan ay ve yıldızı esas alan mimari bir yapıda inşa edilecek. 2 bin 164 m2 alana kurulacak olan anaokulunda çocukların gelişimi için tüm eğitim ve oyun birimleri tam kapasiteye sahip olacak.

İmza törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Türk Kızılayı Kütahya Şube Başkanı Ahmet Altıparmak ile Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halil Ertaş katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir