Altgeçitler Aralık ayında tamamlanacak

1321

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, revize edildikten sonra yeniden ihale edilen Atatürk Bulvarı ve Sanayi altgeçitlerinde çalışmaların yeniden başlatıldığını, Aralık ayı gibi çalışmaların tamamlanacağını bildirdi.

“ALTGEÇİTLERİN FATURASI BİZE KESİLİYOR”

Saraçoğlu, Devlet Demiryolları tarafından kentte yürütülen altgeçit çalışmaları hakkında gazetecilere açıklamada bulundu.

“Bazen bazı projelerin gecikmeleri bize mal edilse de bu projelerin bizim tarafımızdan ihale edilmediği, bizim sorumluluk sahamızda olmadığını belirtmek istiyorum” diyen Saraçoğlu, “Devlet Demiryollarının yapmış olduğu altgeçitleri Kütahya halkı bize fatura ediyor ama bu bizim yaptığımız bir ihale değil. Bunu bir kez daha belirtmek isterim. Bizim yaptığımız ihalelerde zamanında işe başlanır ve zamanından önce de bitme konusunda da elimizden gelen tüm gayreti sarf ederiz. Biz halkımıza her daim hizmetkar olduğumuzu dile getirdik. Görevimizin sonuna kadar da hizmet etmeye devam edeceğiz. Halkımızı hangi projelerin sözünü verdiysek inşallah onları da bir bir yerine getirme gayreti içerisindeyiz” dedi.

ÇİNİ DESENLİ KENT GİRİŞ KAPILARI YAPILACAK

Tarihi geçmişi ile büyük bir kültür hazinesi olan Kütahya’nın girişlerine şehir giriş kapıları yapılacağını duyuran Saraçoğlu, şunları söyledi: “Önümüzdeki günlerde de çini desenli, kültürümüzü yansıtan Şehir Giriş Kapıları sözümüz vardı, onun ihalesini de 14 Ağustosta gerçekleştireceğiz. Yine, “Yüzme Bilmeyen Çocuğumuz Kalmasın Projesi” çerçevesinde, biri Zafertepe, biri Kent Parkta, bir diğeri ise Mehmet Akif Ersoy Mahallemizde olmak üzere 3 tane yüzme havuzu inşaatımız başladı. Cumhuriyet Mahallemizde yaptırdığımız Haymeana Hanımlar Lokalinin aynısını Devlet Hatun adıyla Evliya Çelebi Mahallemizde yapacağız. Çalışmalarımızda emeği geçen belediye personelimize, daire müdürlerimize, mahalle muhtarlarımıza ve inşaatları yapan firma çalışanlarına ve yetkililerine teşekkür ediyorum.”

“BÜTÜN PROJELERİ TAKİP EDİYORUZ”

Kütahya Belediyesi olarak sadece belediyenin yürüttüğü çalışmaları değil tüm kurumların Kütahya için yapmış oldukları çalışma ve yatırımların takipçisi olduklarını da aktaran Saraçoğlu, “ Belediye Başkanlığına aday olduğumuzda bir başkanın sadece kendi belediyenin görevlerini yerine getiren bir belediye başkanlığı yapmayacağımızı, şehirde yapılan tüm yatırım ve projeleri takip eden bir başkan olacağımızı söylemiştik. Şimdi de görevimiz boyunca hangi kurum ne çalışma yapıyorsa yapsın, ilimize kazandırılan yatırımlar noktasında biz belediye olarak bu proje ve çalışmaların takipçisiyiz ve elimizden gelen tüm desteği verme noktasında da gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

ALTGEÇİTLER ARALIK AYINDA TAMAMLANACAK

Atatürk Bulvarı ve Sanayi sitesinde devam eden altgeçit çalışmaları hakkında da bilgiler veren Saraçoğlu, “Şu anda Ulaştırma Bakanlığına bağlı Devlet Demiryollarının ilimizde yürüttüğü üç proje var. Bir tanesi Organize Sanayi Bölgesine yapılan üstgeçit, diğer ikisi de Atatürk Bulvarı ve Sanayide yapılan alt geçit projeleri. Alt geçitlerle ilgili bilindiği gibi projede sıkıntılar olmuştu. Proje revize edildi, ikmal ihalesi yapıldı. Pazarlık usulü ile mevcut çalışan müteahhitlere bu iş verildi. Sanayide yürütülen çalışmalar 24 saat devam ediyor. Atatürk Bulvarındaki çalışmalar da yapılan ihalenin ardından yeniden başladı. Bayram dolayısıyla açtığımız tek gidiş ve geliş yolunu yeniden kapatarak çalışmalar başladı. Artık bu inşaatların bitirilmesi noktasında elimizden gelen tüm hayretleri göstereceğiz. Bu belediyeyle alakalı bir iş değil. Bu Devlet Demiryollarıyla alakalı bir iş. Bizi ilgilendiren kısım, yağmursuyu, şebeke suyu, kanalizasyon hatları ve elektrik hatları ile ilgili çalışmalarda kamulaştırmayı belediye olarak biz üstlendik. Bu yatırımların yapılması konusunda belediye olarak bütün teknik ekiplerimizle Devlet Demiryollarının yanında olduk. Bu proje bizim gayretlerimizle buraya uygulanıyor. İnşallah bir tanesi 120 diğeri de 150 günde bitecek. Tahminen Kasım sonu ve Aralık ayı ortalarında iki altgeçit de bitecek. Organizedeki üstgeçit çalışması da kısa sürede tamamlanacak” diye konuştu.

“BİRAZ DAHA SABIR…”

Son olarak vatandaşlardan çalışmalar için bir daha sabır ve helallik isteyen Saraçoğlu, şunları kaydetti: “Halkımızın biraz daha sabretmelerini istiyorum. Yatırımlarda muhakkak sıkıntılar olur. Evimizde bile bir badana yaptığımız zaman evin düzeni bozluyor. Onun için halkımızın bu konuda haklarını helal etmelerini istiyorum. Yatırım gelecekse bu gibi şeyler yaşanabiliyor. Ancak bu yatırımlarla güzel şeyler olacak ve şehir kültürü oluşacak. Bu anlamda halkımıza bize verdikleri destekten ve sabırlarından dolayı çok çok teşekkür ediyorum.”




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir