Barınak inşaatı devam ediyor

1311

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, yapımı devam eden Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon merkezini yerinde inceleyerek, yetkililerden inşaat süreci hakkında bilgi aldı.

2017 yılı için birçok gıda ve ilaç malzemesi alındığını belirten Başkan Saraçoğlu; “57 milyarlık veteriner ilaç ve medikal malzemesi, 1 ton konserve 1 ton kedi maması 78.5 ton köpek maması, 2.4 ton süt, 23.5 ton tavuk kırıntısı alımı yapıldı” dedi.

Ayrıca Kütahya Belediyesinin besleme odak noktalarına periyodik olarak gıda bıraktığını da belirten Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; “13992 kg Ekmek, 9037 kg Tavuk kırıntısı, 11568 kg Yemek artığı, 9952 kg Kuru mama ekiplerimiz tarafından bırakılıyor. Sokak hayvanlarının aç kalmaması sağlık olması için Kütahya Belediyesi olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Yapımı devam eden Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon merkezi ile ilgilide bilgiler veren Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; “Hayvan Barınağı yeni idari binaları, hayvan barınakları, yürüyüş yolları ve yeşil alanları ile modern hale gelecek” dedi.

Başkan Saraçoğlu; “Diğer illere bakıldığında örnek bir barınağa sahip olsakta bizim için yeterli değildi. Daha güzel daha temiz ve düzenli olmasını istedik. Hayvanlarımızı da daha modern yerlerde bakımını gerçekleştirme adına bir proje gerçekleştirdik. Genişletme çalışması sırasında hazineye ait olan arazinin içerisinden 40 m2’lik alanı da biz aldık ve bu mevcut alana dâhil ettik. Hayvan barınağı bu haliyle 55 dönümlük bir arazi kapasitesine yükseltildi.

Geçen yıl başladığımız inşaat halen devam ediyor. Yapımı devam eden hayvan bakımevinin yüzde 50’lik bir kısmı tamamlandı. 3 ay içerisinde de bu kalan yüzde 50’lik kısmı da tamamlayarak açılışımızı gerçekleştireceğiz” dedi.
Şehirde başı boş gezen hayvanlar ile ilgili de konuşan Başkan Saraçoğlu; “Son dönemlerde şehir içerisindeki başıboş hayvanların gezinmesi vatandaşlarımız kadar bizleri de rahatsız etmektedir. Ama şuanda mevcut bulunan inşaat dolayısıyla burada çok az sayıda hayvanlarımızı tutabiliyoruz. Dışarıda ki hayvanlarımızın da bakım ve yiyecek ihtiyaçlarını ekip arkadaşlarımız her gün görmektedirler. Bunun da Kütahya halkı tarafından bilinmesini istiyorum. Ama şunun da bilinmesi istiyorum sokağa saldık bakımını ve yiyecek erzakını kontrol etmiyoruz değil, Hepsinin ihtiyaçlarını bir bir yerine getiriyoruz dedi. Vatandaşlarımızdan benim istirhamım bu sokaklardaki hayvanlara besleme yapmamaları ekmek vermemeleri eğer bunları yaparlarsa o hayvanlar oralarda kalarak, oradaki çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza zarar verme durumu hasıl oluyor. Eğer ellerinde ekmek ve yiyecek malzemesi varsa onları belediye ekiplerimize vermelerini rica ediyorum.

İnşaat devam ediyor ama bu kısırlaştırma ve hayvan bakımımız da devam ediyor.

804 hayvanımızı kısırlaştırdık 546 kedi ve köpek salımı yaptık sahiplendirme konusunda da 179 hayvanımızı da sahiplerine teslim ettik. Bu 179 hayvanımızın da bir yuvaları ve evleri olmuş oldu. Günlük olarak hayvan barınağına giren 250 hayvanımız olduğunu söylemek isterim onların tedavileri bakımı ve doğal ortamına bırakılmaları konusunda arkadaşlarımız çalışmalara devam ediyor” dedi.

Yaklaşık 14.000 m2 alan üzerine kurulacak yeni tesis de İdari Binası, Hospitalizasyon Merkezi, Hayvan barınakları, Süs havuzları, Yürüyüş yolları yeşil alanlar ve Asfalt yolları ile modern hale gelecek. Hayvan barınağı yüzde 50’lik bir kısmının bitirildiğini söyleyen Başkan Saraçoğlu barınak hakkında teknik bilgiler verdi.

“Yeni idari binanın bodrum katı dâhil 320 m2 olacağını söyleyen Saraçoğlu; bodrum katında Biri 30 m2 diğeri 41 m2 olmak üzere 2 adet depo; 24 m2 kömürlük ve 30 m2 kazan dairesi olmak üzere toplam 125 m2 bodrum katımız mevcuttur. Zemin katı ise 125 m2 olarak düşündük, Hospitalizasyon Merkezini Yaklaşık 145 m2 olacak eski binanın tadilat yapılması sonucu yine aynı merkezde devam edecek.

4 adet 6 m2 lik kapalı barınak kısmı ve 4 adet 8,1 m2 alana sahip teras bölümüne sahip Anne-Yavru Köpek Evimiz toplamda 56,4 m2 alana sahiptir.27,4 m2 lik kapalı alana sahip olacak 1 adet kedi evi mevcuttur.16,4 m2’lik hol alanına sahip olan bu barınağımızda 1,9 m2 lik 5 adet altta, 5 adet üzerinde olmak üzere toplam 10 adet kapalı barınak bölümümüz mevcuttur. Anne-Yavru Kedi Evimiz toplamda yaklaşık 36 m2 alana sahiptir.

Ayrıca 2 adet 7,15 m2 kapalı barınak bölümü 2 adet de 7,15 m2’lik teras bölümüne sahip hasta bakım evimiz toplamda 28,6 m2 alana sahiptir. İçerisinde 4 adet 2,5 m2 kapalı alana sahip Müşahede Evimiz toplam 10 m2’dir.

Yukarıda bahsi geçen Bina ve Barınaklarımız haricinde 9 adet de köpek mağaramız mevcut olacaktır. Yapay bir tepe altında kalacak olan bu mağaraların ön kısmında da etrafı çevrili köpek doğal yaşam alanı yer alacaktır” dedi.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Ayrıca projemizde, 20 m2 alana sahip güvenlik kulübesi ve ısıtma tesisatımızın yerleştirileceği kazan dairemiz mevcuttur. Tüm bu binaların haricinde etrafı tel çit ile çevrili olacak tesisimizin çevresinde her alana ulaşılabilecek şekilde planlanmış araç yolumuz ile süs havuzlarımızın, köpek doğal yaşam alanını izleme terasımızın ve yeşil anifimizin yanı sıra çeşmenin de bulunacağı yeşil alan ve yaya yürüme yollarımız mevcuttur” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir