Kütahya’da çiftçiye destek projesi

1392

Kütahya’da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, “Honamlı Tekesi ve Kıl Keçilerinde Verimliliği Artırma Projesi” kapsamında, 30 çiftçiye 60 Honamlı tekesi dağıtıldı.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde düzenlenen dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, geleneksel hale gelen hayvancılığın ve tarımın dışına çıkılması için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Tarım ve hayvancılıkta en yüksek verime ulaşılması gerektiğini belirten Nayir, şöyle konuştu:

“Yürüttüğümüz faaliyet ne olursa olsun en yüksek verime, en yüksek başarıya talip olmamız lazım. En yüksek verimi elde edecek bir faaliyet içerisinde bulunmamız gerekiyor. Tarımda en yüksek verimi uygun tohum seçimiyle, hayvancılıkta da en yüksek verimi uygun ırk seçimiyle sağladığımızı artık herkes biliyor. Onun için alışılmış, geleneksel bir tarımın ve hayvancılığın dışına çıkıp yöremize uygun, en üst verimi sağlayacak, bölgeye uyumlu, bölgede sıkıntı yaşamayacak tohum türlerini ve hayvan ırklarını tespit etmemiz gerekiyor.”

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş de 2016 yılında elde edilen sonuçların yüz güldürdüğünü bu yıldan da ümitli olduklarını aktardı.

Amaçlarının çiftçilerin elindeki keçilerimizin ırk ıslahını sağlamak, verimlerini yükseltmek ve ikizlik oranını artırmak olduğunu dile getiren Gümüş, şunları kaydetti:

“Bu proje kapsamında 2016 yılında bakanlığımız ve çiftçimiz bütçesiyle 30 teke dağıttık. Yine 2016 yılında İl Özel İdaresi ile İl Genel Meclisi kaynaklarıyla 30 teke dağıttık. Bu yıl bakanlığımız bütçeyi biraz daha artırdı ve yüzde 25’i çiftçi kaynaklı, yüzde 75’i bakanlığımızın hibe desteği şeklinde 60 adet tekeleri çiftçilerimize teslim ediyoruz.”

Konuşmaların ardından 60 adet Honamlı tekesi kura çekimiyle çiftçilere teslim edildi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir