Jandarma teşkilatı 178 yaşında

1554

İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur ile beraberindeki askerleri, teşkilatın 178. Yıldönümü nedeniyle Vali Ahmet Hamdi Nayir makamında ziyaret etti.

Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 178’nci yıldönümü sebebiyle gerçekleşen ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden ve Jandarma Teşkilatı’nın 178’nci yılının hayırlı olmasını temenni eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, köklü bir tarihe sahip olan Jandarmanın kuruluşundan bugüne fedakarca görev yaptığını söyledi.

“178 YILLIK BİR GÜVEN VE GURUR”

Vali Nayir, “Kurum kültürünün, kurum geleneğinin oluşmasında bu yılların her birinin mutlaka ayrı ayrı bir tesiri vardır. 178 yıl kolay bir şey değil. Mutlaka bunların kurum kültürü olarak, sizlerin tecrübesi, eğitimi olarak görevlerinizi yapmanıza, size yeni katkılar oluşturmuş olan bir birikimdir. Sizlerin ulaştığınız yıllara ulaşan sayı çok fazla değil. Emniyet ve Posta teşkilatı size yakın. Yeni kurumlar görevlerini yapmıyor değil ama bir gelenek oluşturması, bir kültür oluşturması, insanımızı tanıması mutlaka vakit alıyor. Jandarma olarak baktığımızda bunların hepsinin sizde yılların getirmiş olduğu bir birikim olduğunu biz fark ediyoruz. Milletimiz de Jandarmayı yılların getirmiş olduğu kültürle birlikte tanıyor, güveni de ona göre farklılaşıyor mutlaka” dedi.

“DAHA FAZLASINI HAK ETTİĞİNİZİ BİLİYORUZ”

Jandarma teşkilatının ülkenin her köşesinde fedakarca görev yaptığının altını çizen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “İnsanımızın en önemli ihtiyacı asayiş ihtiyacı. Bu ihtiyacın giderilmesinde de 2 kuruluşumuz var; Emniyet ve Jandarmamız. Coğrafi alan farklılıklarıyla aynı işi yapıyorsunuz. İnsanımızın ihtiyacı olan emniyet ve asayişin temininde asli görev bu. Bu da kolay bir görev değil. Fasılasız yürütülmesi gereken bir görev. Bu da bir fedakarlığı ortaya çıkarıyor. Diğer kurumlardan farklı olarak daha fedakar bir yapı oluşuyor. Jandarmanın gücünü ortaya koyan veya geleneklerinizi daha veciz bir şekilde ifade eden 5 şuası var. Orada tevazu, kahramanlık, vatan sevgisi, kanun gücü var ama asıl ortaya koydukları fedakarlık. Çalışma şartları olarak ve gerektiğinde canını ortaya koyabilecek bir fedakarlığı göstermesi bakımından ortaya da onun konması bence isabetli bir seçim olmuş gibi. Vatan sevgisi mutlaka var olacak, kanunun gücünü temsil etmeniz mutlaka var olacak, tevazunuz da bu işte önemli. En önemlisi burada fedakar bir şekilde, şikayet etmeden, şartları çok fazla değerlendirmeden görev yapmanız. Bugüne kadar da bunu hep gördük. Kaymakamlıklarımızda da, Valiliklerimizde de bizim en yakın çalıştığımız arkadaşlarımız, en önemli görevlerimizi yürüten arkadaşlarımız Jandarma olmuştur. Birçoğunun emeğinin çok karşılık bulduğunu söyleyemeyiz. Yapılan görevin karşılığını verdiğim takdirname veya ‘İyi çalıştınız arkadaşlar, teşekkür ederiz’ demekle ödediğimizi düşünmüyoruz. Mutlaka daha fazlasını hak ettiklerini biliyor, daha fazla takdir edilmeleri gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’e kabullerinden dolayı teşekkür eden İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgiler verdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir