Lider Çocuk Tarım Kampı düzenlenen şenlikle tamamlandı

1551

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan “Lider Çocuk Tarım Kampının” dördüncüsü, düzenlenen şenlikle tamamlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından İlkokul 4.sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tabiatla ve tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenliği hakkında bilgi vermek amacıyla 2014 yılında başlatılan “Lider Çocuk Tarım Kampı” Kütahya Şeker İlkokulu 4-A sınıfından 20 öğrencinin katılımı ile 4 gün süren etkinliklerin sonunda düzenlenen şenlik programı ile tamamlandı.

İlk gün tanışma programı ile başlayan kampımız kurumumuzun teşkilat yapısı, görevleri, personel yapısı hakkında bilgiler verilmesinin ardından öğrenciler ile “Hekim Sinan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Araştırma Merkezi” ziyaret edilerek 88 parselde yetiştirilen birçoğu endemik olan 350 çeşit tıbbi ve aromatik bitkilerin tanıtımı yapıldı.

Türkiye’de yeni yaygınlaşmaya başlayan ve İlimizde de üretimi yapılan “Solucan Gübresi Tesisi” ziyareti gerçekleştirilerek, Kaliforniya Kırmızı Solucanı ve gübresi hakkında bilgilendirme yapıldı. Kampın ikinci gününde Altıntaş İlçesinde de misafir edilen öğrenciler modern büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerini ziyaret etme imkânı bulmalarının ardından, un fabrikası ile ekmek fırını gezileri ile buğdayın tarladan sofralarımızdaki ekmek oluncaya kadar geçen serüveni anlatıldı.

Kampın üçüncü günü Simav İlçesinde 120°C-160°C sıcaklıktaki jeotermal enerji kaynağına sahip, şehrin tamamının bu kaynak ile ısıtıldığı ve yine kaplıca hizmeti veren Eynal bölgesinde mevcut jeotermal seralarda topraksız tarım ile yetiştirilen domates, salatalık ve çilek seraları gezilerek bombus arıları hakkında bilgi verildi. Bölgedeki termal turizm alanları gezildi. Lider Çocuk Tarım Kampının dördüncü gününde ise İl Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde düzenlenen şenlik ile devam etti. Şenlik organizasyonunda yumurta taşıma yarışması, çuval yarışı, halat çekme yarışması gibi etkinlikler düzenlenmesinin ardından öğrencilere bir anı olarak kalması adına çeşitli hediyeler, başarılı olmanın konu olarak işlendiği birer kitap ile birlikte katılım sertifikaları İl Müdür Yardımcıları Mustafa Kurt ve Ahmet Ataman tarafından verildi.

Şeker İlkokulu 4-A sınıfı öğretmeni Vesile Ülge; “Dört gün boyunca kampa dâhil olduk bizleri ağırladınız. Bu Kampta çocuklarımız tarım ve hayvancılık ile kırsal turizmi yerinde gördüler. Kırsala bakışlarının değiştiğini meslekleri tanıdıklarını, tarım ve hayvancılık ile uğraşmayı düşünen çocuklarımıza yön verdiğini düşünüyorum. Bu kapsamda güzel ve eğlenceli bir etkinlik oldu. Kamp süresince sorunsuz dopdolu bir dört gün geçirdik. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ve personeline bu tür etkinlikler düzenlediği için çok teşekkür ediyorum” dedi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir