Alipaşa Camisi açılış için gün sayıyor

1361

Kütahya’da yaklaşık 3 yıldır ‘tepeden tırnağa’ olarak tabir edilen bir şekilde restorasyonu devam eden ve vatandaşların hasretle ibadete yeniden açılmasını beklediği Alipaşa Camisinin önümüzdeki günlerde açılacağı bildirildi.
Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan, 1796 yılında yapıldığı bilinen ve halk arasında Alo Paşa Camisi olarak bilinen Alipaşa Camisi 2014 yılının Aralık ayında restorasyona alınmıştı. Süreç içerisinde çeşitli nedenlerle zaman zaman çalışmalara ara verilen restorasyonda sona gelindiği belirtildi.
Caminin ‘esaslı’ bir restorasyona alındığını ve sürecin bu yüzden bu kadar uzun sürdüğünü dile getiren Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali Hürata, sona gelinen çalışmalarla caminin 23 Haziran tarihinde açılması için gayret edildiğini söyledi.
Camide kapsamlı bir restorasyon yapıldığını ifade eden Hürata, “Daha önceden basit onarımlarla geçiştirilen camide bu kez esaslı bir restorasyon yapılıyor. Kütahya’mızın güzide camilerinden olan Alipaşa Camimiz tepeden tırnağa olarak ifade edebileceğimiz şekilde restore ediliyor. Bu restorasyonla caminin zemininden çatısına kadar her şeyi ile ele alınarak çalışıldı. Genel Müdürlüğümüzün Türkiye geneli için talimatı, restorasyonu biten eserlerin herhangi bir resmi açılışı beklemeden direk olarak açılması yönünde. Çalışma biter bitmez de camimizi hemen ibadete açmayı planlıyoruz.” diye konuştu.
Kentteki birçok vakıf eseri cami ve mescidin bakıma alınacağını da kaydeden Hürata, “Restorasyon çalışmalarımız Dönenler, Kurşunlu gibi camilerimizde devam ediyor. Buradaki projelerin tamamlanmasının ardından Ulu Camiyi de restorasyon çalışmasına almayı planlıyoruz. Ardından Karagöz camisi ve diğer camilerimizde restorasyon çalışmaları yapacağız.” dedi.
Öte yandan, cami içerisinde yapılan çalışmaların hızla devam ettiği görüldü.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir