STK’lardan Görmez’e destek

1460

Kütahya’da, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

Kütahya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında, Kütahya Gönüllü Teşekküller Platformu ismiyle bir araya gelen STK temsilcileri adına basın açıklamasını okuyan platform sözcüsü ve Diyanet-Sen Kütahya Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, Diyanet İşleri Başkanlığının köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve yasalar çerçevesinde insanlığa hizmet ettiğini söyledi.

Bazı odakların kurumun bu hizmetlerinden rahatsız olduğuna işaret eden Kocaçoban, şunları kaydetti: “Diyanet İşleri Başkanlığımızın, ümmeti kucaklayıcı ve kuşatıcı hizmetlerinden rahatsız olan ve güçlü bir Diyanet istemeyen bir takım çevreler, planlı ve koordineli şekilde başkanımızı ve başkanlığımızı yıpratmaya çalışmaktadır. Güçlü, sağlıklı ve toplumla barışık bir teşkilat, bu tip çevrelerin alanını daraltmaktadır. Bu bağlamda Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Başkanı Mehmet Görmez’in yalnız olmadığını belirtiriz.”




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir