Kütahya Gazeteciler Cemiyetinden bilgilendirme semineri

1533

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti tarafından, ‘Basın İlan Kurumu (BİK) Mevzuatı ve Yerel Basının Sorunları’ konulu seminer düzenlendi.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, kentteki bir konferans salonunda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, basının sorunlarının konuşulduğu bir toplantıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

“TOPLUMSAL BİR GÖREV İFA EDİYORSUNUZ”

Gazetecilerin toplumsal bir görev ifa ettiklerini dile getiren Nayir, şöyle konuştu: “Bugün burada sizlere basının önemini söyleyecek durumda değilim. Sizler de en az benim kadar bu işin öneminin farkındasınız. 4’üncü, 5’inci kuvvet diye sivil toplum kuruluşlarıyla basının paylaştığı toplum üzerinde etki alanı olarak düşündüğümüzde, hem halk hem de kamuoyu açısından önemli bir yere ve fonksiyona sahip, toplumsal bir görevi ifa ediyorsunuz. Globalleşen dünyada her şey birbirine benzemeye başladı. Köylerimiz, şehirlerimiz gibi oldu. Şehirlerimiz birbirine benzemeye, ülkeler birbirlerini taklit etmeye başladı. Bizim zenginliğimiz olan farklılıklar ortadan kalkmaya başladı. Halbu ki biz bu farklılıkların devamından yanayız. Her il, her ilçe kendi farklılığını kendi zenginliğini yaşatmalı. Bu farklılığı ve zenginliği de ortaya koyabilecek, savunabilecek en önemli organ sizlerin faaliyetleri diye düşünüyorum. Her ilin ve ilçenin kültürel, tarihi, sanat ve aklınıza gelebilecek her zenginlik yönünden sizin alanınıza giriyor. Sizler görev yaptığınız yeri, bu yönüyle en iyi tanıyan kişilersiniz. Bizim arzu ettiğimiz bu farklılıkların ve zenginliklerin yaşaması içinde basınımıza önemli görevler düştüğünü biliyoruz ve çıtayı yüksek tutmaya çalışıyoruz.”

“YEREL BASIN YÖRESİNİ TANITMALI”

Yerel basının, kendi yöresini en iyi tanıyan insanlar olarak, kaybolmaya yüz tutmuş sanat ve adetleri yaşatma noktasında bir görev üstlenmeleri gerektiğine de dikkat çeken Nayir, “Dünya globalleştikçe kaybettiğimiz birçok zenginliğimiz var. Bu değerlerin kaybolmaması için basınımıza düşen önemli görevler var. Sizler ilkeleri ve prensipleri olan bir faaliyetlerde olurken, benim vali olarak sizlerden beklentim, kendi yaşadığınız bölgenin kültürel zenginliğini ve farklılığını yaşatabilecek bir anlayış içerisinde olmanız.” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam da, bir süre önce oluşturulan yeni yönetimle birlikte Kütahya basınının sorunlarının gündeme getirilerek bu sorunların çözümüne ilişkin çalışmalar başlattıklarını belirtti.
Kütahya Gazeteciler Cemiyeti ve ilde görev yapan gazeteciler olarak Kütahya’ya artı değer katmak ve Kütahya’nın gelişimine katkıda bulunmak istediklerini kaydeden Sağlam, “Kütahya’da gazetecilik anlamında daha iyi faaliyetler yapmak istiyoruz. Bunu yapabilmek için de yaşadığımız bazı sorunları çözmek ve değişen ve yenilenen bazı mevzuat değişiklikleri konularında gazeteci arkadaşlarımızı bilgilendirmek adına bugün bu organizasyonu gerçekleştirdik. Bu anlamda bizi kırmayarak davetimize icabet eden değerli katılımcılarımıza ve gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“ANADOLU BASINININ HAKLARINI SAVUNUYORUZ”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Arslan ise Basın İlan Kurumu genel kurullarında yapılan mevzuat değişikliklerinde Anadolu basını lehine değişikliklerin yapılması için gayret ettiklerini, yerel basının yaşadıkları sorunların birçoğunu bildikleri için bu konularda da çalışma yaptıklarını söylediler.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Denetim Kurulu Başkanı Sinan Tunç ‘Basın İlan Kurumu (BİK) Mevzuatı ve Yerel Basının Sorunları’ konularında sunum yaptı.

Sunumların ardından konuşmacılara hediye takdimi yapıldı.

Seminerin ardından Kütahya Gazeteciler Cemiyetini de ziyaret ederek gazetecilerle sohbet eden heyet, burada günün anısına pasta kesti.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir