Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için ‘pedal’ çeviriyorlar

1558

Kütahya’da faaliyet gösteren Pusula Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Derneği (PADOK), bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için kurdukları bisiklet kulübü ile doğada bisiklet sürme etkinlikleri düzenliyor.

Dernek başkan yardımcısı Zekiye Kaya, dernek bünyesinde oluşturdukları bisiklet kulübü ile haftanın belirli günlerinde daha çok şehirden ve araç trafiğinden uzak alanlarda bisiklet sürme faaliyetinde bulunduklarını belirtti.

Dernek olarak dağcılık ve doğa sporlarında aktif olmayı hedeflediklerini dile getiren Kaya, şunları söyledi:

“Faaliyetlerimize ilk olarak arama kurtarma olarak başladık.  Sonrasında insanları zinde tutmak, şehrin gürültüsünden uzak alanlarda stres atmalarını sağlamak ve Kütahya’nın sosyal spor yaşamına katkı sağlamak adına çalışmalar yapmaya başladık. Tenis, doğa yürüyüşleri, dalış gibi branşlarda etkinlikler düzenliyoruz. Yine oluşturduğumuz bisiklet kulübümüzle de belirlediğimiz günlerde, yüksek katılım gösterilmesi için de akşam saatlerinde bisiklet sürme faaliyetlerinde bulunuyoruz. Bir anlamda bu faaliyetimizle bisiklet severleri doğada buluşturuyoruz. Şimdilik il merkezine yakın doğal alanlarda yaptığımız etkinliğimizi ilerleyen günlerde ilçelerimiz ile tarih ve kültürel yapısıyla ön plana çıkmış alanlarda sürdürmeyi planlıyoruz.”

Etkinliklere katılmak isteyenler in sosyal medya aracılığıyla kendilerine ulaşabileceklerini de kaydeden Kaya, “Etkinliğimize katılmak isteyenlerin bisikletlerinin olma şartı yok. Hazırladığımız proje kapsamında Sağlık Bakanlığının bize bağışladığı 25 adet bisikleti katılımcılara kullandırabiliyoruz” diye konuştu.

Kaya, bisiklet sürme etkinliklerinde kendilerine trafikte kolaylık sağlayan araç sürücülerine de teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Kulübün etkinliğine ilk defa katılan lise öğrencisi İrem Kahraman ise etkinlikten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Hem spor açıdan hem de stres atma bakımından çok güzel bir etkinlik. Yoğun eğitim hayatımda keyifli bir etkinliğe katılmanın mutluluğunu yaşıyorum.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, ‘PADOK ile Pedalla’ sloganıyla düzenlenen etkinliğe yaklaşık 40 bisiklet tutkununun katıldığı bildirildi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir