1 Mayısta ev sahibi Kütahya

1721

Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No’lu Şube Başkanı Fatih Köse, Memur-Senin, bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, Kütahya’da kutlayacağını söyledi. Kutlamalara 23 ilden 20 bin kişinin katılması bekleniyor.

“1 MAYISA OLAN BAKIŞI DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Köse, Öğretmenevinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kutlama kararının ardından miting tertip komitesini oluşturduklarını ve hazırlıkların sürdürüldüğünü belirtti.

“Tarihi geçmişinden dolayı insanımızın 1 Mayıs’a bakışını değiştirecek olan yine Memur-Sen müntesipleri olarak bizlere düşmektedir” diyen Köse şunları söyledi: “Çünkü nitelikli çalışan, nitelikli ürün konusunda kültürümüzde ahilik kültürünün öğretileri günümüze kadar gelmiştir. Doğru sözlü olmak, emanete hıyanet etmemek, cömert olmak, gözünü kötü şeylerden sakınmak, iki yüzlü ve yiyicilerden uzak durmak, kötülerden uzak durmak, öfkelenmemek, gibi bu ilkeler çalışma hayatımızın ilkeleridir. Bunların yanında “işçinin alın teri kurumadan ücretini veriniz” buyuran bir peygamberin (sav) ümmeti olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlama hakkının en fazla bizlerin hakkı olduğu kanaatindeyim. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne, bir kavga ve çatışma değil, tüm çalışanların sorunlarının ele alındığı ve çözüm önerilerinin haykırıldığı bir gün olarak bakmak gerekir. 1 Mayıs’ı, coşkuyla, neşeyle birbirimizi kucaklayarak, anlayarak, daha çok birbirimize saygı duyarak kutlamaktan yanayız. Biz senelerdir 1 Mayıs’ı bu şekilde kutlamaya devam ediyoruz. 1 Mayıs’ı geçen yıl Kahramanmaraş’ta kutlamıştık. Bu sene 1 Mayıs’ı, dünyanın ilk toplu iş sözleşmesinin imzalandığı çok anlamlı bir yer olan Kütahya’mızda kutlayacağız. Vatandaşlarımızı, birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi coşkulu ve mutlu bir şekilde haykıracağımız Kütahya’ya davet ediyorum.

“EV SAHİPLİĞİ YAPMANIN ONURUNU YAŞAYACAĞIZ”

1 Mayıs’ın Kütahya’da kutlanmasının önemli olduğuna dikkat çeken Köse, “Kuruluşun ve kurtuluşun şehri, ilklerin diyarı, çini sanatının başkenti, evliyalar, şehzadeler, alimler, sanatkarlar şehri, kaplıcalar diyarı, kültür ve sanat şehri Kütahya’mızda 1 Mayıs günü Memur-Sen’e bağlı emekçilere ev sahipliği yapmanın onurunu yaşayacağız. Böyle büyük ve anlamlı bir organizasyonu ilimizde gerçekleştirme kararı alan Genel merkez yöneticilerimize teşkilatım ve Kütahyalı hemşehrilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Memur-Sen her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlamalara mührünü vuracaktır. 16 Nisan’da tecelli eden millet iradesine karşı hazımsızlık yaşayan cenahlara en gür seda 1 Mayısta Kütahya Zafer Meydanında yükselecektir. Her hayırlı işte en önde ve öncü olan Memur-Sen’imizin değerli mensuplarını ve ailelerini, 16 Nisan zaferini kutlamak isteyen tüm hemşerilerimizi 1 Mayıs’ta Kütahya Zafer Meydanındaki Emek ve Dayanışma Bayramı Türkiye Buluşmamıza davet ediyorum” diye konuştu.

SENDİKALARDAN DESTEK

Öte yandan düzenlenen toplantıya Memur-Sen Konfederasyonu Kütahya İl Başkanlar Kurulundan, Memur-Sen/Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Köse, Genç Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Zahid Behti, Diyanet-Sen Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, Sağlık-Sen Şube Başkanı Yücel Akgün, Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Rafet Keleş, Büro Memur-Sen Şube Başkanı Mustafa Yıldız, Bem Bir-Sen Şube Başkanı Yılmaz Yaman, Toç Bir-Sen Şube Başkanı Hüseyin Ağaç, Enerji Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Sağdıç, Bayındır Memur-Sen Şube Başkanı Hakan Ekiz, Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Ömer Oruç, Ulaştırma Memur-Sen Şube Başkanı Sadi Meral, Kültür Memur-Sen Şube Başkanı Uğur Soylu katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir