Tarım fuarı ziyarete açıldı

1616

9. Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (KÜTAF) törenle ziyarete açıldı. Törende konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, tarımın insanoğlunun en eski uğraşlarından biri olduğunu, Kütahya’da tarımı geliştirmek adına çalışmalar yapıldığını söyledi.

“TARIM HEM İHTİYAÇ KARŞILAMA HEM DE GEÇİM KAYNAĞI”

Tarımın, hem toplumların ihtiyaçlarını karşılayan hem de geçim kaynağı olarak önemli bir sektör olduğunu ve bu sektörü geliştirmek adına çalışmaların yapıldığını dile getiren Nayir, şöyle konuştu: “Her ülke kendi tarımını geliştirmek için mutlaka programlar, eylem planları, stratejiler geliştirerek kendi içerisinde başkasına muhtaç olmadan kendine yeterli olmanın yollarını arıyor. Bizler de yapmış olduğumuz çalışmalarda tarımı önemli bir uğraş alanı olarak görüyoruz. Gerek merkezi gerekse yerel yönetimler, özel idaremiz olarak tarımı kendi alanımız içerisinde farklı bir yere koyup hem buradan geçim sağlayanların geçimini daha da artıracak hem de ülke ihtiyaçlarının karşılanmasın da yabancıya muhtaç olmayacak şartları geliştirmeye çalışıyoruz.”

“KÜTAHYA TARIMINA DESTEK VERİYORUZ”

Tarım fuarlarının, tarım alanında yapılan değişiklikler ve gelişmelerin takip edilmesi adına önemli olduğuna dikkat çeken Nayir, “Yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgiler sunmak istiyorum. 2016 yılında bir milyon yüz bin liralık bir Özel İdare kaynağımızla yem bitkisi tohumu dağıtarak biz burada geliri ve verimi daha da artırıcı bir gayret içerisine girdik. Meyveciliği geliştirme kapsamında 399 çiftçimize 1446 dekar alanda fide ve fidan yardımı yaptık. Sebzeciliği geliştirme kapsamında 100 çiftçimize 748 dekar alanda sebze tohumu, hayvancılığı geliştirme kapsamında 15 çiftçimize teke teslimi yaparak yine tarım ve hayvancılık konusunda gayretimizi artırmaya çalıştık. 2017 yılında da özel idaremiz çatısı altında 550 bin liralık tutarla tarım ve hayvancılık projesi uygulamaya çalışacağız” diye konuştu.

“KÜTAHYA TARIM ARAZİLERİ BAKIMINDAN ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”

Tarım fuarlarının öneminde değinen Belediye Başkan Yardımcısı Galip Gültekin ise, “Kütahya Ege bölgesinde tarım arazileri noktasında önemli bir konuma sahip. Altıntaş 250 bin dönüm Tavşanlı 49-50 bin dönüm, Çavdarhisar 60 bin dönüm, Simav, Gediz ve diğer ilçelerimiz tarım arazileri ile ilgili önemli bir zenginliğe sahip. Toprak kalitesi yönünden zengin sulanabilir arazi epeyce yoğun DSİ yatırımları da oldukça fazla. Dolayısıyla Tarım Fuarı bizim için gerçekten önemli çiftçilerimizin teknolojiyi en iyi şekilde kullanması verimi yükseltmesi önemli çünkü memleketimizin en önemli girdisi gıda onun için çiftçilerimize büyük görevler düşüyor bu noktada destekler devam ediyor zaten” ifadelerini kullandı.

100 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Frig Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Varol da birçok kurumun destek verdiği fuarda, Kütahya’nın yanı sıra Afyonkarahisar, Uşak ve Bilecik başta olmak üzere çevre illerinden 220 firmanın stant açtığını bildirdi.

Varol, fuarı yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini belirterek, “5 gün sürecek fuarda, tarım makineleri ve ekipmanları, organik gübre, tohum, yem gibi ürünler tanıtılacak. Fuar organizasyonunun gerçekleştirilmesinde birçok kurum ve kuruluş bir an olsun bizden yardım ve desteklerini esirgemediler.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir