Dokuz Eylül’den Nafi Güral Sanat Galerisi

2016

Kütahya Porselen’in desteğiyle Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) işbirliğinde yapılan Nafi Güral Sanat Galerisi sanatseverlerle buluştu. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, galerinin İzmir’in kültür sanat hayatını zenginleştireceğini üniversitenin de marka değerini artıracağını söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) işbirliğinde Kütahya Porselen A.Ş.’nin desteğiyle yaptırılan Nafi Güral Sanat Galerisi, ‘Gizli, Geçici, Sahte’ adlı sergiyle ilk kez sanatseverlerle buluştu. İzmir’in kültür sanat hayatına yeni bir soluk getirmesi beklenen Nafi Güral Sanat Galerisi, çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle kapılarını açtı. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) işbirliğinde Kütahya Porselen A.Ş’nin desteğiyle yaptırılan ve kentin yeni cazibe merkezlerinden birisi olması düşünülen sanat galerisi, ‘Gizli, Geçici, Sahte’ adlı sergiyle ilk kez sanatseverlerle buluşmuş oldu.

Küratörlüğünü GSF Resim Bölümü Başkanı Prof. Gülay Yaşayanlar’ın yaptığı sergi; ‘Kırık Bir Estetiğe Bulunma Halleri Üzerine’ alt başlığı ile 9 Haziran 2017’ye kadar açık kalacak. DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik ve Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral’ın hazır bulunduğu törende konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, galerinin kentin kültür sanat hayatını zenginleştireceğini üniversitenin de marka değerini yükseleceğini söyledi.

Üniversite olarak bu sanat galerisinin açılması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini kaydeden Rektör Kasman, “Galerinin hayata geçmesi, bizim için önemli bir konuydu. Bu yüzden yoğun çaba gösterdik. Dokuz Eylül marka haline gelmiş bir eğitim kurumu ve bu galeriyle de yeni bir değere daha kavuştu. İzmir’in kültür sanat hayatını canlandıracak bu merkezin üniversitemizin markasını güçlendireceğine inanıyoruz. Bu noktada GSF’nin güzel eserler vererek sanat galerisine ev sahipliği yapacağına inanıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral ise aile olarak sanata her zaman önem verdiklerini belirterek, “Sanat üretmeye ve sanatını icra etmeye çalışan sanatçılarımız için yapılan bu sanat galerisine katkıda bulunmak, bizleri gerçekten mutlu etti. Galeriye adını verdiğimiz babam Nafi Güral’ın üniversite var olduğu sürece adının yaşayacağını bilmek, bizi gururlandırıyor. Ailem adına da böylesi güzel bir projede yer almamıza vesile olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Sanat severlerin yoğun ilgi gösterdiği sanat galerisinin açılış konuşmalarının ardından Rektör Kasman, Sema Güral ve annesi Gülsüm Güral’a teşekkür belgesi takdim etti.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir