41 STK’dan ‘Evet’ desteği

1467

Kütahya’da 41 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, 16 Nisan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin halk oylamasında “evet” oyu vereceklerini belirtti.

Ensar Vakfı İl Başkanlığında bir araya gelen Kütahya Gönüllü Teşekküller adı altında bir araya gelen 41 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, ‘Ortak Vicdanın Sesi Referandumda Evet’ yazılı pankart asarak ortak basın açıklaması yaptı.

STK’lar adına ortak basın açıklamasını okuyan Hayrat Vakfı Kütahya İl Temsilcisi Hüsrev Yarengümeli, Kütahya Gönüllü Teşekküller olarak yeni anayasa yapılmasının bir zaruret olduğu gerçeğiyle yeni sivil anayasayı önemsediklerini söyledi.

Önerilen sistemin bir rejim değişikliği değil, hükümet sistemi değişikliği olduğunu hatırlatan Yarengümeli, şunları söyledi:
“Getirilen sistemde, cumhurbaşkanı yetkili ama sorumsuz olmaktan çıkıyor. Cumhurbaşkanlarına denetim ve cezai sorumluluk getiriliyor. Türkiye 16 Nisan’da geleceği için çok önemli bir karar verecektir. Bu referandum, istikrar ve güvenin sağlanması için çok önemlidir. 15 Temmuz hain darbe girişiminin üstesinden gelen aziz milletimizin, son derece önemli bu kavşakta, yine destansı bir toplumsal mutabakat sergileyerek yıllardır süren vesayet sistemine son vereceğine inanıyoruz. Kütahya gönüllü teşekküller olarak yapılacak olan referandumda yeni ve güçlü Türkiye’yi hedefleyen, tarihi ve kültürel yapımıza daha uygun bulduğumuz Cumhurbaşkanlığı Sistemini destekliyor ve aziz milletimizi, memleketimizin selametine vesile olacağına inandığımız bu sivil düzenlemeye ‘evet’ demeye davet ediyoruz. Kütahya Gönüllü Teşekküller olarak, güçlü demokrasi, büyüyen ekonomi, güven ve istikrar için, İslam dünyasının umudu haline gelen ülkemizde ayrıştırmaya, darbelere iç ve dış mihraklı kurulan tuzaklara karşı ‘evet’ diyoruz.”

STK temsilcileri açıklamanın ardından dağıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir