TÜMSİAD da ‘evet’ kararını açıkladı

2625

Tüm Sanayiciler ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Kütahya Şube Başkanı Ramazan Gökmen, 16 Nisan 2017’de yapılacak olan referandumda ‘evet’ oyu kullanacaklarını bildirdi.

Kentteki bir restoranda yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir toplantı düzenleyen Ramazan Gökmen, 16 Nisan 2017’de yapılacak olan referandumda ‘evet’ oylarının fazla çıkmasıyla Türkiye’nin makus talihinin değişeceğini söyledi.

“HERKESİN BİR HESABI VARSA ALLAH’IN DA BİR HESABI VAR”

Halk oylamasından TÜMSİAD olarak saflarını belirlediklerini ve ‘evet’ diyeceklerini dile getiren Gökmen, şöyle konuştu: “Siyasi tarihimizi incelediğimizde darbelerle, siyasi baskılarla, ekonomik buhranlarla, ayrışmalar ve bölünmüşlüklerle ve hizipleşmelerle yoğun bir şekilde karşılaşmaktayız. Gelecekte tarih kitaplarının yazacağı bu darbelerin ülkemiz için ne gibi felaketlere neden olduğunu çocuklarımız daha açık ve net bir şekilde görecek. Siyasi tarihimiz bu darbeler ve sıkıntılar nedeniyle bölük pörçüktür ve sıkıntılar nedeniyle bir bütünlük arz etmemektedir. Bin yıl sürmesi planlanan tasarıların, hainliklerin ülkemize neden olduğu felaketlerin izlerinin ansızın nasıl silinebildiğini gördük. Çünkü biliyoruz, herkesin bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var. Herkesin bir planı varsa Allah’ın da bir planı vardır. Bunun en büyük örneğini 15 Temmuz’da gördük, yaşadık ve iliklerimize kadar hissettik. Bu aziz ve ferasetli milletin iman dolu göğsü bir set gibi zalimlerin zulmüne, fitnelerine, fesatlarına paralel yapılanmalarına karşı durmuş ve engellemiştir.”

“TAM BAĞIMSIZ VE GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN EVET”

Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye’nin dört tarafının da düşmanlarla sarılı olduğunu, Türkiye’ye yönelik bölgesel ve küresel bütün tehditlerin bertaraf edilmesi için her yönüyle birlik ve bütünlük içerisinde hareket edilmesi gerektiğine dikkat çeken Gökmen, şunları kaydetti: “Siyasi ve ekonomik boyunduruktan kurtulup tam bağımsız ve güçlü bir Türkiye için devlet mekanizmamızın işlerliğinin mevcut şartlara göre yeniden düzenlenmesi bu bakımdan büyük önem arz etmektedir. Bu anlamda güçlü bir Türkiye için anayasa değişikliği her kesim tarafından kabul edilebilir bir gerçektir. Bu anayasa değişikliği bütün kesimleri farklı biçimlerde etkilemekte, ekonomimizi ise daha geniş kapsamda etkilemektedir. Yamalı bir bohça gibi olan anayasamızın artık çağımızın getirilerine cevap veremez oluşu sosyal, siyasal ve ekonomik manada sıkıntılara yol açmaktadır. Ekonomik istikrarın, yatırımların ve terör belasının sona erdirilmesi için de bulunduğumuz coğrafyanın güven ve huzurumuzun sağlanması, bütün milletimizin olduğu gibi işadamlarımız için de hayati önem arz etmektedir.”

“ARTIK ATILIM YAPMA ZAMANIMIZ GELMİŞTİR”

“İçerde ve dışarda karşılaştığımız bütün olumsuzluklara rağmen güçlü duruşunu sürdüren ülkemizin artık atılım yapma zamanı gelmiştir” diyen Gökmen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yeni anayasa ve yönetim sistemi ile büyümeye ve gelişmeye daha kararlı bir biçimde girmek istenmektedir. Bu bağlamda yapılan anayasa değişikliğinin hayırlı olmasını diliyor, yine bu süreçte sözün artık millete devredildiği şu günlerde hantal devlet yapılanmasından kurtulmak için, hızlı ve etkin bir karar alma mercii için, uzlaşma kültürünün toplumda yaygınlaşması için, siyasette daha sorumlu, akılcı ve uyumlu bir anlayışın hakim olması için ve kesintisiz bir istikrar için biz de ‘evet’ diyoruz. Safımızı belli eder kamuoyuna sayımızı bildiririz.”

“TÜMSİAD’A KARARLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Toplantıya katılan AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı da mevcut sistemde hem siyasilerin hem de yatırım yapmak isteyen işadamlarının büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi. 16 Nisanda yapılacak olan referandumla bu sıkıntıların geride bırakılacağını kaydeden Nazlı, “Öncelikle ‘Evet’ kararı alan TÜMSİAD’ı tebrik ediyorum. Bu duruş gerçekten bu ülkeye sahip çıkmaktır. Türkiye son 15 yıldır AK Parti iktidarları döneminde çok büyük değişimlere tanıklık etti. Ülkemizin bütün dünyada itibarı arttı. Türkiye savunma sanayinde yüze 60 oranında yerli üretime geçti. Bugün kendi tankını, tüfeğini, helikopterini kendi üreten bir ülke var. Bunun daha da iyiye gitmesi ve daha çok başarılar elde edilmesi için, artan nüfusla beraber mevcut sistemde bir değişiklik bir zaruret haline gelmiştir. Yıllarca askeri vesayetten çok büyük sıkıntılar çektik. İnsanımızın seçip gönül verdiği insanlar her 10 yılda yapılan darbelerle alaşağı edildi. Yıllarca bürokratik vesayetten son derece sıkıntılar çektik. İnşallah mevcut parlamenter sistemin değişmesi ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesiyle inşallah her şey çok daha farklı olacak. Siyasi iradenin eli güçlenecek ve halkın iradesi daha da hakim olacak. Bu anlayışa sahip olan ve kararlarını evet olarak açıklayan TÜMSİAD’ı bir kez daha tebrik ediyorum. Kendilerinden Allah razı olsun.” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir