Çocuklar keyifli saatler geçirdi

6943

Çini sanatçısı Nida Olçar, Kütahya Belediyesi Sıtkı Olçar Çini Müzesinde düzenlediği etkinlikte, Kütahya Özel Eğitim Okulu öğrencilerini ağırladı. Etkinliğe Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık ta katıldı.
Sıtkı Olçar’ın sanat yolundan başarı ile giden Nida Olçar, babası Olçar gibi sosyal sorumluluk projelerinde de aldığı mirası devam ettiriyor. Nida Olçar Kütahya Özel Eğitim Okulu öğrencilerini Kütahya Belediyesi Sıtkı Olçar Çini Müzesinde ağırlayarak, farklı bir etkinliğe imza attı. Etkinliğe, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık ta katılarak çocuklarla birlikte oldu.
Çiniden kitap ayracı yapan çocuklar önce kitap ayracının üzerinde bulunan çinileri Başkan Işık ve çini sanatçısı Olçar ile birlikte boyadılar. Boyadıkları çinileri kitap ayraçlarına yapıştıran çocuklar, kendilerini yalnız bırakmayan Başkan Işık’a teşekkür etti. Etkinlikte konuşan Çini Sanatçısı Nida Olçar, “Kütahya Belediyesi Sıtkı Olçar Çini Müzesinin kıymetli misafirleri var. Kütahya Özel Eğitim Okulu öğrencilerini ağırlıyoruz. Onlarla bugün müzeyi gezdikten sonra çiniden kitap ayraçları yaptık. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Programda bize eşlik eden Kütahya Belediye Başkanımız Sayın Alim Işık beyefendiye çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN ELİNDEN TUTACAĞIZ
Etkinliğe katılan Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık; “Burası bizim için çok anlamlı. Kütahya’mızın değeri olarak tanımladığımız güzel bir mekanımız. Rahmetli Sıtkı Olçar abimin bu vesile ile tekrar anmış oluyoruz. Sıtkı Olçar Çini Müzesinde çok özel ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızla buradayız. Özel eğitime muhtaç olan bu çocuklarımızın elinden tutacak ve bu tür etkinliklerle onları topluma kazandıracak önemli bir faaliyet olarak görüyorum. Ev sahipliği yapan Nida Olçar hanımefendiye çok teşekkür ediyoruz. Kütahya’mızda yeni bir özel eğitim merkezi kazandırılması konusunda, eğer üst yapı konusunda kaynak bulunabilirse Kütahya Belediyemize ait arsalardan birinin değerlendirilmesi konusunu hocalarımızla görüştük. İyi bir proje ile Kütahya’mıza böyle bir merkezi kazandırmanın da çok önemli olacağına inanıyorum. Çocuklarımızı tek tek yaptıkları bu güzel ayraçlardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Işık, Germiyan Sokak’ta yer alan Kütahya Belediyesi Sıtkı Olçar Çini Müzesindeki etkinliğin ardından, Kütahya Belediyesi Kent Tarihi Müzesini gezerek, müze çalışanlarından bilgiler aldı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir