Pedallar Filistin için döndü

509

Kütahya’da, sivil toplum kuruluşu ve Gençlik Merkezi işbirliğinde 100’ün üzerinde bisikletli, İsrail’in Filistin’e olan saldırılarını protesto etmek için pedal çevirdi.
Hayrat Vakfı Kütahya şubesine bağlı Genç Hayrat birimince organize edilen ve Sancak Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Kütahya Gençlik Merkezi Müdürlüğünün destekleriyle “Gençler Filistin için Pedal Çeviriyor” etkinliği düzenlendi.
Etkinlik kapsamında Zafer Meydanı’nda bir araya gelen bisikletliler, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan Gençlik Merkezi Müdürlüğü’ne kadar pedal çevirdi.
Filistin ve Türk bayrağı taşıyan grup adına açıklama yapan birim başkanı Muhammed Salih Yatman, bilinçli bir Müslüman’ın, insaflı bir insanın haksızlıklar karşısında susmaması gerektiğini söyledi.
Duyarlı gençler olarak Filistin’de yaşananlara dikkati çekmek için etkinlik düzenlediklerini dile getiren Yatman, şunları kaydetti: “İşgalci Israil’in başlatıp düzenlemiş olduğu son saldırılarda onlarca masum çocuk şehit edildi. Toplamda 134 suçsuz sivil canice katledildi. Kutsal Mescid-i Aksa’da düzenledikleri saldırılarda 31’i çocuk, 20’si kadın 122 sivil ibadethanede ibadet ettikleri esnada katledildiler. Eğer oradaki mazlum ve masum insanlara, Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmazsak kendimize nasıl hakiki bir Müslüman ya da insan diyebiliriz ki. İsrail bu coğrafyaya geldiğinden beri huzur topraklardan uzak durdu. Emellerine rahatça ulaşabilmek için, bizi birlik ve beraberlikten, refah ve ferahtan uzak tutabilmek için aramıza fitne ve fesat tohumları ektiler, bizi birbirimizden ayrı düşürdüler, tuzaklarına kandık.
Zalimler, darbeler, isyanlar, iç savaşlar ve terör buralardan eksik olmadı. Coğrafyamızda bunca dökülen kan ve gözyaşı ortamında milyonlarca kardeşimizin yerinden yurdundan olduğu bu olaylar, İslam dünyasının birbirini tanımaya, birlikte çalışmaya, kendi bahçesine sahip çıkmaya, kendi geleceğini kendi tayin etmeye ne kadar muhtaç, ne kadar mecbur olduğunu bir kere daha göstermektedir. Bu mesele ırk, millet, tarih meselesi değil ortada işlenen bir insanlık suçu var. Acı çeken, sakatlanan ve hatta ölen temiz çocuklar masum kadın ve erkek. Siviller var. Eğer bu zulme taraf olunsa orada ki masum ve mazlum yetimlerin öksüzlerin hakkını kim verecek? Elimizden hiç bir şey gelmese bile zalimin değil mazlumun yanında olmalı, olduğumuzu göstermeliyiz.”
Etkinliğe katılan herkese teşekkür eden AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler de, Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi Kudüs kırmızı çizgimizdir. Filistinli kardeşlerimizi için hepimizin içi yanıyor. Bugün hep birlikte, hain, terörist ve bebek katili İsrail ‘e tepki göstermek için buradayız. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun ise Mescid-i Aksa’daski işgalin bir muhakkak sona ereceğini belirterek, “Sizlerin yaptığı bu pedal çevirme etkinliği oldukça anlamlı. Bu yaptığımız hareketler İsrail tarafından izleniyor. Bir gün inşallah pedallarımızı özgür Kudüs’e doğru çevireceğiz” diye konuştu.
Dernek yöneticilerinin de katıldığı etkinlik sonrasında ikramlarda bulunuldu.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir