Aizanoi Antik Kenti kazı çalışmaları DPÜ iş birliğinde devam edecek

643

2021 kazı sezonu çalışma alanları hakkında bilgilerin verildiği toplantıda; Aizanoi Antik Kenti’nin daha fazla insanla buluşturulması için uygulanması planlanan yol haritası istişare edildi.
Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Aizanoi Antik Kenti’nde sürdürülen çalışmalar ile 2021 yılı içerisinde Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından yapılacak kazı ve restorasyon çalışmaları Vali Ali Çelik başkanlığındaki değerlendirme toplantısında masaya yatırıldı.
Toplantıya; AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Çavdarhisar Kaymakamı Armağan Yazıcı, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, Kazı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Coşkun, DPÜ kazı ekibi, ilgili kurum temsilcileri ile akademisyenler katıldı.
DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi ve Aizanoi Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Coşkun’un 2021 kazı sezonu çalışma alanları hakkında bilgiler verdiği toplantıda; Aizanoi Antik Kenti’nin daha fazla insanla buluşturulması için uygulanması planlanan yol haritası istişare edildi.

VALİ ALİ ÇELİK: “KAZI VE RESTORASYON ÇALIŞMALARI EŞ GÜDÜM İÇERİSİNDE DEVAM EDECEK”
Aizanoi Antik Kenti’nde tiyatro-stadyum kompleksi kazı ve restorasyon çalışmalarıyla Agora kazısı ve Penkalas Çayı projesinin eş güdüm içerisinde sürdürüleceğine dikkat çeken Vali Ali Çelik, titizlikle yürütülen ve yürütülecek olan çalışmaların bir an önce tamamlanması için ekip sayısının artırılacağını söyledi. Vali Çelik, “Restorasyon projelerine ağırlık vereceğiz. Tüm çalışmaları bilimsel bilginin peşinde, belli bir takvim ve hedef doğrultusunda hızlıca tamamlama gayretinde olacağız” dedi.
MİLLETVEKİLİ AHMET TAN: ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ
Aizanoi’deki çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanması için ellerinden gelen desteği vereceklerini belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, “Sayın Valimizin göreve başlamasıyla birlikte Özel İdareden Aizanoi Antik Kenti için önemli katkılar sağlandı ve çalışmalar deyim yerindeyse ete kemiğe büründü. Bizim kazı ekibinden arzumuz Sayın Valimiz buradayken, Rıza Güral desteklerini sürdürürken bu işlerin en kısa sürede tamamlanması. Bizler de işlerin hızlanması için üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

REKTÖR UYSAL: “AİZANOİ KAZISINI DPÜ SÜRDÜRECEK”
Aizanoi Antik Kenti’nde sürdürülen kazı ve restorasyon çalışmalarının Vali Ali Çelik’in önerisi ve girişimleriyle Dumlupınar Üniversitesi iş birliğinde sürdürüleceğini kaydeden DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, “Aizanoi kazısının Dumlupınar Üniversitesine verilmesi büyük bir fırsat, bizim için çok önemli. Elimizden gelen desteği vereceğiz. Sayın Valimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantı görüş ve önerilerin paylaşılmasının ardından sona erdi.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir