Mahalleli çeşmenin yeniden akmasını istiyor

4255

Kütahya’da bazı vatandaşlar, suyu kesilmek üzere olan tarihi çeşmenin eski günlerdeki gibi yeniden akmasını istiyor.
Saray Mahallesi Rasathane Sokakta bulunan ve bölgede ‘Cırcır Çeşmesi’ adıyla bilinen çeşmenin suyunun kesilmek üzere olması mahalle sakinlerini harekete geçirdi.
Kütahya Hava Şehitliğine olan yakınlığıyla da önemli olan tarihi çeşme önünde tam kapanma öncesi bir araya gelen mahalle sakinleri, özellikle ramazan ayı ile yaz aylarında birçok kişinin soğuk suyundan faydalandığı çeşmenin eski suyuna kavuşmasını istediklerini belirtti.
Mahalle sakinlerinden Mehmet Akçay, gazetecilere yaptığı açıklamada, çeşme suyunun kesilme noktasına gelmesinin kendilerini üzdüğünü belirtti.
Kütahya’nın çeşmeleri ile ön plana çıkan bir şehir olduğunu ve cırcır çeşmesinin de kentin bir değeri olduğunu dile getiren Akçay, şunları kaydetti: Kütahya’mızın tarihi çeşmelerinden Cırcır çeşmesi herkesin Ramazan ayında iftar sofralarına buz gibi su götürdüğü bir çeşme. Çeşmenin maalesef son zamanlarda suyu iyice azaldı. Bu sudan faydalanan insanlar çeşmeyi bu haliyle görünce üzülerek evlerine gidiyor. Sayın yetkililerimize sesleniyoruz, bu tarihi çeşmemizle lütfen ilgilenilsin, suyu tekrar kazanılsın. Bu sudan faydalanan insanlar hakkıyla yararlansın istiyoruz. İlgilenenlere şimdiden teşekkür ediyoruz. Bu tarihi eser yeniden kazanılsın istiyoruz.”




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir