Kütahya Belediyesinden esnafa ‘Bereket Kart’ desteği

1496

Kütahya Belediye başkanı Alim Işık, ramazan ayına özel tasarlanan ve ihtiyaç sahibi vatandaşların alış verişlerinde kullanmaları için hazırlanan Bereket Kart ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle faaliyetleri duran veya azalan 920 esnaf ailesine ile destek olduklarını bildirdi.
Bereket Kart’ların ihtiyaç sahibi esnafa ulaştırılmak üzere Kütahya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KÜTESOB) Başkanı İbrahim Yiğit’e teslim eden Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, yardımın oda başkanlarının talepleri doğrultusunda ve yapılan inceleme sonucunda yapıldığını belirtti.
Esnafa destek olmak amacıyla daha önce de belediye kiracısı esnafa kira indiriminde bulunduklarını hatırlatan Işık, şöyle devam etti:
“Bereket Kart’larımızdan yardıma muhtaç duruma düşmüş esnaflarımızı kimseyle deşifre etmeden yararlandırılması için çalışma başlattık. Bu konuda esnaf odalarımızın bildirdiği ve Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzün tek tek kimlik numaralarıyla kontrol ettiği 920 esnaf ailemize bu karttan veriyoruz. Özellikle her müracaat eden vatandaşımızın ilgili müdürlüğümüzün kontrolü sonucunda kartı hazır, bilgileri hazır, imzayla bu alışveriş kartını aldığına dair kendilerine teslim edildikten sonra tutanaklar bize geri gelecek, 920 esnaf ailemize de bu yardımdan yararlanma imkanı tanıdık. Başkanımıza ve huzurunda diğer tüm oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Böyle bir titiz çalışmayla, kimseyle paylaşmadan, onları rencide etmeden ama zor duruma düşmüş esnaf ailemizden, özellikle kadınlarımızın bilgilerini alıp bize ilettiler. Biz kontrollerimizi yaptık, kendilerine şimdi her bir aile için hazırlanmış formları teslime edeceğiz. İmzasıyla geri alacağız. Bugüne kadar da toplam 2 bin 300 dolayındaki ailemize bereket kartımızı dağıttık. Toplam 5 bin adet, her birinde 200 TL’lik alışveriş yapma imkanını sağladığımız kredi bulunan kartlardan 5 binin 2 bin 300’ünü dağıttık, geri kalanlarını da dağıtmaya devam ediyoruz. İhtiyaç olursa tekrar alacağız, o konuda hiçbir sıkıntı yok ama tek şartı yardıma muhtaçlık kriterlerini taşıyor olması ve gerçekten bu aldığı karttan ailesine destek olacak insanların müdürlüğümüzce tespit edilmiş olması. Zengine falan kart vermiyoruz. Sosyal medya platformlarında yazıyor. Yandaşlara, torpillilere, zenginlere veriliyor diye, öyle bir şey yok. Bu, milletin parası. Milletin parasını sadece hakkı olan milletimizin bireylerine verilmesi konusunda arkadaşlarımız üzerine düşen hassasiyeti gösteriyorlar. Bu konuda da hem vatandaşlarımıza hem esnaflarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ramazanları mübarek olsun.”
Kütahya Belediyesinin her zaman esnafa deste olduğunu dile getiren Yiğit de, “Bugüne kadar özellikle pandemi süreci başladığından beri ne zaman esnafın sorunu, ihtiyacı olduysa o anda Alim Işık başkanımızı yanımızda gördük. Kendisine şahsım ve esnaflarımız adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir