Yatırımcıların yeni gözdesi Gediz OSB

1496

Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, “Kültür ve Turizm alanında adından sıkça söz ettiren Ege’nin Pınarı Gediz sanayi yatırımları ile de hızla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Bu kapsamda Gediz Organize ve Sanayi Bölgesi bulunduğu konum ile her geçen gün büyümeye, yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor” dedi.
Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, Gediz Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başol’u ziyaret etti.
Gediz Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili İshak Pekbilgin, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kıcıroğlu’nun da bulunduğu ziyarette, Başkan Akçadurak’a, Gediz Belediyesi Meclis Üyeleri Osman Yılmaz, Sait Aydemir ve Gülşen Şener Erkan eşlik etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gediz OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başol, nazik ziyaretleri için Başkan Akçadurak’a teşekkür etti.
Gediz Organize Sanayi Bölgesi’nde 1. ve 2. Etap’tan sonra 3.Etap’ta parsel tahsislerine başlandığını belirten Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak,
“Kültür ve Turizm alanında adından sıkça söz ettiren Ege’nin Pınarı Gediz sanayi yatırımları ile de hızla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Bu kapsamda Gediz Organize ve Sanayi Bölgesi bulunduğu konum ile her geçen gün büyümeye, yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor.
Seramik, mobilya, makina, tekstil, mermer, ambalaj ve gıda sektörlerinin ağırlıkta olduğu Kütahya’nın yükselen değeri Gediz OSB’nin bölge ekonomisine canlılık katarak, Ar-Ge ve inovasyona değer veren başarılı firmalarıyla Kütahya’nın ve bölgesinin gelişen sanayi üssü olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.
Gediz Organize Sanayi Bölgesi toplam 238 Ha. Üzerine yer seçimi yapılarak kurulmuş olup,1.Etapta 120 Ha. Alan planlaması yapılmıştır. 1 Etapta 34 adet sanayi parseli mevcuttur ve %100 doluluk oranına ulaşmıştır.2.Etap 85 Ha. Alanın planlaması yapılmış ve 20 adet sanayi parseli mevcuttur. 2.Etapta 14 firmaya 16 parselin ön tahsisi yapılmıştır.2018 yılında çalışmaları başlatılan 73 Ha. 3.Bölgenin yer seçimi kesinleşmiş olup, 2020 yılında kamulaştırma çalışmaları başlatılmıştır. 3.Bölgede 32 parsel elde edilecektir.
Birçok avantajlara sahip Gediz Organize Sanayi Bölgesi, İzmir’e 245 km, İstanbul’a 440km, Ankara’ya 400km, Bursa’ya 270km ve Eskişehir’e 168 km, Zafer Havaalanına ise 80 km mesafededir.
Bunun yanında yeni teşvik yasasına göre %80 arsa indirimi teşviki, İzmir Limanına en yakın 4.Bölge teşvikli OSB, Güneş Enerji Sistemi GES ile ucuz elektrik imkânı, Doğal Gaz kullanımı, ucuz kullanma suyu, tüm alt yapısının tamamlanmış olması, İzmir Limanına 230 km, Uşak Demir yoluna 56 km mesafede olması, ucuz ve nitelikli iş gücünün olması, Kaplıca, Yayla ve Kayak turizm alanlarının yakın olması ve en önemlisi Eskişehir-Kütahya-Gediz-Uşak-İzmir D240 Karayolu üzerinde olması Gediz OSB’yi tercih sebebi yapmaktadır.
23 firmanın üretimde, 18 firmanın inşaat halinde, 7 Proje’nin hazırlık aşamasında olduğu Gediz OSB’de 1100 kişi istihdam etmektedir.
Gediz sanayisinin çok daha hızlı bir şekilde gelişmesini sağlamak, markalaşmak, hem sanayicilerimizin hem de işçilerimizin daha nezih bir ortamda çalışmalarını sağlamak bizlerin asli görevidir. Biz şehrimizin ve ülkemizin gelişip kalkınmasını, vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşamasını arzu ediyoruz. Sanayide, tarımda, turizmde, eğitimde, sağlıkta ve diğer alanlarda daha yaşanılabilir bir Gediz için hep beraber gece gündüz çalışıyoruz. Gediz’imize yeni yatırımcıların gelmesi için Gediz Belediyesi ve Gediz OSB Yönetim Kurulumuz ile tüm gayretimiz ile çalışıyoruz. Gediz Organize Sanayi Bölgesinin kuruluşundan bu güne kadar gelişmesinde, büyümesinde ve bugünlere gelmesinde katkı sağlayan, üstün çaba ve gayretlerinden dolayı başta Gediz OSB Yönetim Kurulu Başkanına, Gediz OSB Yönetim Kurulu Üyelerine ve emeği geçen herkese Şahsım ve Gediz Halkı adına şükranlarımı sunuyor teşekkür ediyorum. Yer teslimi yapılan ve inşaat çalışmaları devam eden yatırımcılarımıza da hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
AHMET SARI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir