DPÜ iki alanda doktora bursu kazandı

2428

DPÜ Akıllı ve Yenilikçi Malzemeler ile Enerji Depolama alanlarında toplam 6 doktora bursu almaya hak kazandı.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez şunları söyledi: “Yükseköğretim Kurulu, 100/2000 Doktora Projesi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi için geçtiğimiz ocak ayında çağrıyı çıkmıştır. Bu kapsamda her üniversiteden en fazla 5 alanda başvuru yapılacağını belirtmiştir. Başvuru döneminde rektörlüğümüze, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Ana Bilim Dalından 3 alan, Kimya, Biyoloji ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dallarından ise birer alan için başvuru dosyası gelmiştir. YÖK’ün yaptığı değerlendirme sonrasında Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Doktora Programına bağlı Akıllı ve Yenilikçi Malzemeler ile Enerji Depolama alanlarında yapılan başvurumuz destek görmüştür. Disiplinler arası alanlardan Enerji depolama konusunda Kimya bölümümüzde katkı da bulunmuştur. Başvuru için dosya gönderen tüm ana bilim dallarımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, YÖK’ün 100/2000 Doktora Bursu kapsamında Akıllı ve Yenilikçi Malzemeler ile Enerji Depolama alanlarında toplam 6 doktora öğrencisinin burs alacağını bir ilan (https://lee.dpu.edu.tr/) ile duyurdu. Lisansüstü Eğitim Enstitüsünden yapılan açıklamada Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Doktora Programına bağlı Akıllı ve Yenilikçi Malzemeler ile Enerji Depolama alanlarına 22- 28 Mart tarihlerinde çevrim içi olarak yapılacak başvurularda gerekli koşulları sağlayan adayların başvuru yapabileceği ve 29 Mart günü yapılacak bilim – mülakat sınavının ardından kazananların ilan edileceği bilgisi verildi.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ülkemizin kalkınma hedefleri yönünde ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi hedefleyen YÖK 100/2000 Doktora Programı kapsamında değerlendirilen başvuru sonrasında, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Doktora Programının Akıllı ve Yenilikçi Malzemeler ile Enerji Depolama alanlarında 6 burs kontenjan hakkı elde etmesinin çok değerli olduğunu ve bu vesile ile Metalürji ve Malzeme Mühendisliği bölümüne tebriklerini sunduğunu belirtti.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir