Kalite Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

1207

Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) Kalite Danışma Kurulu’nun ikinci toplantısı gerçekleştirildi.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören başkanlığında toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halis Aydemir, Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Prof. Dr. Kaan Erarslan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anıl İça, Doç. Dr. Oktay Şahbaz, Yrd. Doç. Dr. Hakan Çelikkol, Yrd. Doç. Dr. R. Serkan Arık, Yrd. Doç. Dr. Yakup Şenyüz, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Miktat Bektaş, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ekrem Yılmaz, Kalite Koordinatörü Öğr. Gör. Bahar Çelik, üniversite dışından ise KÜTSO Başkanı Nafi Güral, Üniversite Sanayi İşbirliği Danışmanı İsmail Özotraç, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Albayrak, KOSGEB Kütahya Müdürü Yaşar Yıldırm, Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü vekili Kamil Uçan, TKDK İl Koordinatörü Ahmet Yazar, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Kütahya İl Sağlık Müdürlüğünden Neslihan Ünal, Emet Etibor İşletme Müdürü Metin Arslan katıldı.

Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Üniversitenin gelişimi ve değişimine, bölgeye katkısına, bölgenin üniversiteye katkısına değinerek DPÜ’nün Türkiye’deki üniversiteler sıralamasındaki yerini (öğrenci, yayın, akademik personeli idari personel, kampüs büyüklüğü, fiziki imkânlar, sosyal imkânlar, sportif faaliyetler için sunulan imkânlar bakımından) yorumladı. Gören, DPÜ’de İleri Teknoloji Merkezi ve Teknokent Merkezi’nin kurulduğunu, Üniversite-Sanayi işbirliğini arttırıcı Teknoloji Transfer Ofisi’nin kurulmasının planlandığını dile getirdi.

Gören şöyle konuştu: “Bor konusunda yapılması gereken çalışmalar ve istihdam edilebilecek öğrencilerde aranan nitelikler üzerine daha fazla çalışma yapılmalı. Ayrıca Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı çalışmalarda turizm konusunu öncelediklerini görüyorum. Bu öncelik Dumlupınar Üniversitesi’nin de öncelikleri arasındadır. Bir önceki toplantıda tartışılan konuları ve yapılan taleplerin ne kadarının gerçekleştirildiğine bakarsak; Teknokent talep edilmişti ve teknokent tamamlanmak üzere, sıkça bir araya gelerek toplantı yapılması talep edildi, kısa aralıklarla toplanıyoruz, kapsamlı çini çalışmaları istendi, bizler büyük bir çini yarışması ve çini şenliği yaptık, Konservatuar talep edildi, bizler bunu istedik ancak talebimiz onaylanmadı, yerel esnafa destek talep edildi ve biz mümkün olduğunca yerel esnaftan alışveriş yapıyoruz, Kütahya-Üniversite daha çok yakınlaşsın diye 50 yaş üstü bireylerle ilgili bir Avrupa Birliği projesi yaptık ve şuan 50 yaş üstü bireyler bizde eğitim görüyor.

“Elbette üniversite olarak daha fazlasını yapmak istiyoruz ancak bunun için desteğe ihtiyacımız var” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Öğrencilere daha fazla staj imkanı verilmeli ki tecrübeli öğrenci yetişsin, öğrenciye daha fazla part time çalışma imkanı verilmeli ancak bu çalışma sömürü şeklinde olmamalıdır. Toplantılarda bir araya geldiğimizde icraata geçecek çalışmalar yapmalıyız. Bizler bir eğitim kurumu olarak bölgeyle birlikte çalışmaya ve bölgeye katkı sağlamaya istekliyiz ancak bizim de imkânlarımız kısıtlı. Hep beraber bir araya gelerek daha verimli ve kapsamlı çalışmalar yapabiliriz diye düşünüyorum. Pratik eğitim konusunda öğrencilerin 8. Yarıyıllarını iş yerinde uygulamalı geçirecek bir müfredat oluşturuyoruz ve 2018’de faaliyete geçireceğiz. Ayrıca, nitelikli eğitim için firmaların desteğine ihtiyacımız var. Firmaların hangi meslekten öğrencileri istediklerini ve bu öğrencileri nasıl seçmek istediklerini bilmek istiyoruz.”

Toplantı katılımcıların karşılıklı fikir istişarelerinin ardından dilek ve temennilerle sona erdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir