Yangın havuzları artıyor

1540

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman yangınlarına karşı yapılan hazırlıklar tüm hızı ile sürüyor. 2017 yılı programını tamamlayan Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yeni yapılan 2 yangın havuzu ile birlikte yangın havuzu sayısını 39’a çıkardı.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 Orman İşletme Müdürlüğünde Orman Genel Müdürlüğümüzün yatırım faaliyetlerine paralel olarak Orman Yangınları ile Mücadele çalışmalarında öncelikli olarak yoğun orman olan alanlarda çıkması muhtemel orman yangınlarında kullanılmak üzere su kaynağının bulunmadığı mevkilere yangın havuzu yapım çalışmaları devam ediyor.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2011 yılında başlanılan yangın havuzu yapım çalışmaları her geçen yıl yenileri eklenerek sürdürülüyor. Yangın havuzlarının su tutma kapasitesi yapılan mevkideki mevcut su kaynağı ve arazi yapısına bağlı olarak her biri için 800-1600 ton arasında değişiklik gösteriyor.

Helikopter yangın havuzları, yangına 3-4 dakikada müdahale edecek şekilde planlanarak yapılırken 2016 yılı sonu itibari ile; Domaniç Orman İşletme Müdürlüğünde 1 adet, Emet Orman İşletme Müdürlüğünde 8 adet, Gediz Orman İşletme Müdürlüğünde 7 adet, Kütahya Orman İşletme Müdürlüğünde 3 adet, Simav Orman İşletme Müdürlüğünde 12 adet, Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğünde 6 adet olmak üzere toplam 37 adet 38.700 ton kapasiteye ulaşmıştır.

2017 yılı içerisinde Gediz ve Simav Orman İşletme Müdürlüğümüzde 2 adet planlanan yeni yangın havuzlarında su tutulmaya başladı.

Yeni yapılan 2 adet yangın havuzu ile birlikte Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün yangın havuzu sayısı 39 adet ve 41.000 ton kapasiteye ulaşması amaçlanmaktadır.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım; yaz aylarının sıcaklıklarını hissettiğimiz bu günlerde vatandaşlarımızı yangın havuzları konusunda uyararak “yangın havuzlarımız sadece orman yangınlarının söndürülmesinde helikopter ve arazözlerin su ikmaline yönelik olup, yapılma tekniği nedeni ile gerek yüzme, gerek içme, gerek hayvan sulama ve arazi faaliyetlerinde kullanılmamalıdır. Bu nedenle vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını ve gerekli hassasiyeti göstermelerini, ayrıca gerek güvenlik tabelalarına tüfek saçması sıkmamalarını, girilmemesi için tesis edilen dikenli tel çit ihatasına zarar vermelerini istiyor ve uyarımızı dikkate almalarını rica ediyoruz” dedi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir