“Temiz çevre, temiz Kütahya”

1465

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Eğitimde Yüksek Milli-Medeni Nitelikler Projesi (EYMEN) kapsamında “Temiz Çevre, Temiz Kütahya” etkinliği gerçekleştirildi.

Eymen Projesi 5. Komisyon okulları, 19 Mayıs Ortaokulu, Mehmet Akif İnan Ortaokulu, İnköy Ortaokulu, Dumlupınar Ortaokulu, Fevzi Çakmak Ortaokulu, ismet İnönü Ortaokulu, Yunus Emre Ortaokulu, Kadir Adlım Ortaokulu, Özel Dumlupınar Ortaokulu, Özel İsabet Ortaokulu Eko-Okullar Etkinlikleri kapsamında “Temiz Çevre, Temiz Kütahya” etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe 10 okuldan 1 İdareci 1 öğretmen ve 10 öğrenci olmak üzere toplam 120 kişi katıldı. Etkinlik Kütahya Şehir Ormanında gerçekleştirildi.
Projenin amacının, öğrencilerin çevre temizliği konusunda farkındalık kazanmaları ve çevre temizliği konusunda örnek teşkil etmeleri olarak belirlendiği belirtildi.

EYMEN PROJESİ HAKKINDA

Eğitimde Yüksek Milli-Medeni Nitelikler Projesi ile Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olan il ve ilçelerdeki tüm resmi okul ve kurumlar tarafından oluşturulan komisyonların yapmış oldukları çalışmaları, aylık toplantılar halinde birbirleriyle paylaşmaları ve ortaya çıkan nitelikli uygulamaların diğer okullara örnek olmasıyla eğitimde Milli ve Medeni Niteliklerinin artırılması ve kalıcı hale getirilmesi hedeflenmektedir.
Eymen Projesi ile nitelikli uygulamaların tanıtılması ve paylaşılması, eğitimde Milli ve Medeni niteliklerin artırılması, kurumlar arası işbirliğinin sağlanması, gelişen eğitim yöntem ve teknikleri ile eğitim teknolojileri hakkında farkındalığın artırılması, hazırlanan 2015-2019 yıllarına ait olan Stratejik Plan hedeflerinin gerçekleşmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Proje 4 aşamadan oluşmaktadır. Eğitimde Kurumsal İnovasyon, Üst Kurul, Karne ve Ödül.

İnovasyon; değişen koşullara uyabilmek için toplumsal, kültürel ve yönetimsel ortamlarda yeni yöntemlerin kullanılmaya başlanmasıdır. Muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak, kuşkusuz ki eğitimde bugüne kadar yaptıklarımızdan farklı şeyler yapmayı gerektirir.

Bu da eğitimde inovasyon ile mümkündür. Dünya hızla değişirken, kendisi değişmeyen bir okul, öğrencilerin yenilikçiliği ve yaratıcılığını engellemekten öte gidemez.

Eğitimde çağdaş yaklaşımlar büyük yeniliklerle geliyor. Öğretmenin rolü eskisi gibi değil. Öğrenciden beklenen de sınıfta oturup yüklenen bilgiyi toplamaya çalışan değil, düşünen, bilgi alışverişinde bulunan, fikir üreten, milli ve manevi değerlerine bağlı, kendine güvenen, çevresiyle ilişki kurabilen, takım anlayışına yatkın, tüm enformasyon teknolojilerini kullanmaya yatkın ve bunları kullanabilecek becerilerle donatılmış, yabancı dil bilen kişiler olabilecek.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir