DPÜ öğrencileri orman yangınları ile mücadele gönüllüsü oldu

1646

Kütahya Orman İşletme Müdürlüğünde devam eden eğitimler Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü Öğrencilerinin oluşturduğu Orman Yangını Gönüllü Ekiplerinden oluşan toplam 81 kişiye verildi.
Eğitimde; Temel Orman Yangını Bilgisi, Orman Yangınlarına Müdahale, İlk Yardım, Kişisel Koruyucu Donanım, İş Güvenliği ve Orman Yangınlarında Kullanılan Araç-Gereç ve Ekipmanlar hakkında, 16 saatlik “Orman Yangınlarıyla Mücadele – Teorik ve Uygulama Eğitimi” konuları işlendi.
Eğitim sonunda gerçekleştirilen tatbikatta arazözlerin kullanımı ve el aletleri uygulamalı olarak katılımcılara gösterildi. Yapılan sınavda başarı göstererek “Orman Yangınlarıyla Mücadele Gönüllüsü” olmaya hak kazananlara Katılım Belgeleri yapılan tören ile takdim edildi.
Dumlupınar Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ali Telli’nin organizasyon ve ev sahipliğinde yürütülen eğitim, Kütahya Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Yaman Sağlam koordinasyonunda Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü A. Yavuz Helvacı ve Şube Mühendisi A.Başar Kavcin tarafından gerçekleştirildi.
Eğitim sonunda Dumlupınar Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Mehmet Erdem tarafından Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine Teşekkür Belgesi takdim edildi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir