İHH hayırseverlerin destekleriyle KATARAKT HASTALARINI SAĞLIĞINA KAVUŞTURUYOR

22

İHH, hayırseverlerin bağışları ve destekleriyle dünya genelinde gönüllere dokunmaya, hastalara şifa olmaya devam ediyor.

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği, katarakt hastası olan kişilere yönelik yaptığı çalışmalarını sürdürüyor.
Dernek başkanı Mustafa Yenipazar, son 17 yılda İHH’ya verilen desteklerle 196 binden fazla kişinin katarakt ameliyatı edilerek ışığa kavuştuğunu belirtti.
“Siz görürseniz onlar da görecek” sloganıyla 2007 yılında başlatılan kampanya kapsamında Afrika ve Asya’nın 20 ülkesinde çalışmaların devam ettiğini dile getiren Yenipazar, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Türkiye’de genellikle yaşlılarda görülen ve tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olan katarakt hastalığı, dünya genelinde yaşın yanı sıra yetersiz beslenme, uzun süre şiddetli ışığa maruz kalma, göz travmaları gibi sebeplerle yaygın biçimde görülüyor. Teknik ve maddi imkansızlıklar nedeniyle milyonlarca insan ameliyat olamadığı için görme yetisini kaybediyor ve yaşamını başkalarına bağımlı olarak sürdürüyor. İHH tarafından bugüne kadar 1 milyon 94 bin320 kişi sağlık kontrolünden geçirildi. 704 bin100 kişi muayene edildi ve 196 binden fazla kişi ameliyat edilerek yeniden görmeye başladı.”
Kütahya İHH İnsani Yardım Derneğinin bu alandaki çalışmalarından da söz eden Yenipazar, şöyle devam etti: “Kütahya İHH olarak Ağustos ayında yaptığımız 32 katarakt ameliyatı ile birlikte son yıllarda yapılan çalışmalar sonucunda gönüllülerimizin ve hayırseverlerimizin yoğun ilgi ve gayretleriyle bugüne kadar 320 katarakt ameliyatı ile kampanyaya destek verdik. Dünyada 65 milyon katarakt hastası ameliyat olmayı bekliyor. Kampanya halihazırda devam ediyor. Bağışçılarımız sadece 3 bin lira bağışta bulunarak bir kişinin tekrar görmesine vesile olabilir” dedi.
Yenipazar, hayırseverlerin bağışlarını dernek binasına gelerek, Sevgi Yolundaki dernek stantlarını ziyaret ederek elden teslim edebilir veya Albarakatürk Kütahya Şubesi TR: 11 0020 3000 0260 5643 0000 08 iban nolu hesaba, Alıcı: İnsan Hak ve Hürriyetleri Kütahya İnsani Yardım Derneği, Kütahya İHH resmi banka hesaplarından bağışlarını gönderebileceklerini de sözlerine ekledi.
GÜLSEREN TURSUN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir