Kütahya Pancar Ekicileri Kooperatifine TARIMSAL AMAÇLI ÖRGÜT ÜNVANI

19

Kütahya Pancar Ekicileri Kooperatifi, belge sahibi kuruluşlara birçok avantaj sağlayan ve 103 tarımsal örgütün başvurduğu, Tarım ve Orman Bakanlığının 1.Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt listesinde 36’ıncı sırada yer almayı başardı. Kooperatifin, belgesini İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay takdim etti.

KÜTAHYA’DA BİR İLKİ BAŞARDILAR

Tarım ve Orman Bakanlığının açıkladığı, 1.Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt listesinde Kütahya’da ilk kez Kütahya Pancar Ekicileri Kooperatifi de yer aldı.
Kütahya’da bir ilki başaran S.S. Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Genç ve yönetim kurulu üyeleri Kenan Pıynar ve Oğuz Süngü, İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay’ı ziyaret etti.


TARIM İL MÜDÜRÜNDEN TEBRİK
Belgenin önemine değinen ve kooperatif başkan ve yönetimini tebrik eden Yeniay, şunları söyledi: “Öncelikle bu belgenin kooperatifimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bakanlığımız, tarımsal amaçlı örgütleri bu sene itibariyle derecelendirmeye tabi tutarak bu belgeye sahip örgüt üyesi-ortağı çiftçilerin tarımsal desteklerden daha fazla yararlanmasını amaçlıyor. İlk etapta sadece ilimiz Pancar Ekicileri Kooperatifi 60 puan barajını aşarak bu belgeyi almaya hak kazandı. İnşallah önümüzdeki dönem diğer kooperatif ve birliklerimizin de bu belgeyi alma noktasında İl Müdürlüğü olarak teşviklerimiz devam edecek.”

BELGE BİRÇOK AVANTAJ SAĞLIYOR

Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Genç de İl Müdürü Yeniay’a teşekkür ederek, kooperatif ortaklarına girdi ve ürün noktasında hizmetlerinin sürdüğünü, İl Müdürlüğü ile de işbirliklerinin artarak devam etmesini temenni ettiklerini belirtti.
Bu belgeye sahip olan tarımsal amaçlı örgütlerin üye ve ortakları, hayvancılık desteklemelerinde ilave destek alacak ve Ziraat Bankası’nca sağlanan tarımsal kredileri düşük faizle kullanabilecek ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığının karar alma sürecinde ve organizasyonlarında etkin rol üstlenecekler.


EN ŞANSLI ÖRGÜT
Türkiye genelinde yaklaşık 11 bini aşkın tarımsal amaçlı birlik ve kooperatif olduğu dikkate alındığında “Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi” almaya hak kazanan ve aralarında Kütahya Pancar Ekicileri Kooperatifinin de bulunduğu 103 tarımsal örgüt “en şanslı örgüt” olarak değerlendiriliyor.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir