Seramikten kuş evleri Büyük ilgi gördü

57

Kütahya’da faaliyet gösteren bir sanat atölyesinde kursiyerler tarafından seramikten yapılan kuş evleri düzenlenen sergide sergilendi.

AVLUPINAR AİLESİNİN GURUR GÜNÜ
Kentteki, Avlupınar Seramik Atölyesi’nde seramik dersleri alan ve seramikten çeşitli objeler yapan kursiyerlerin kuş evleri eserleri, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Atölye sahibi Ekrem Avlupınar, Kütahya’nın sevilen kanaat önderlerinden olan dedesinin isminin verildiği Bekir Avlupınar Caddesi’ndeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, Avlupınar ailesi olarak ilk defa böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.


AMAÇ, SANATLA GELİŞTİRMEK
Etkinliğin dedesini isminin verildiği caddede yapılıyor olmasının kendileri için oldukça anlamlı olduğunu dile getiren Avlupınar, şunları kaydetti: “Atölyemizi yaklaşık 2 yıl önce faaliyetlerine başlamış olmasına rağmen kısa sürede kültür ve sanat anlamında çok sayıda profesyonel öğrenci yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam ediyor. Atölye olarak amacımız, yaşı kaç olursa olsun kursiyerlerimizin kültür ve sanat yoluyla ruhsal ve bedensel gelişimlerini olumlu yönde desteklemek. Öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirirken kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarına da katkı sunmak istiyoruz. Bugünkü sergimizde de çini ve seramik öğrencilerimizin bir yılı aşkın zamanda oluşturdukları eserleri bugün sergiliyoruz.”


KUŞ EVLERİNİ HERKES GÖRSÜN İSTEDİK
Boş zamanlarını değerlendirmek adına kurslara katıldığını, ancak sanattan çok etkilendiğini belirten kursiyerlerden Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Duygu Perçin Renders de, “Aslında sanat atölyesine biraz zaman geçireyim, orada birkaç saat çini seramikle uğraşayım diye gitmiştim ancak orada kendimi bir kültür ve sanat yuvasında buldum. Çalışma yaparken de kuş evlerine teknik öğrenmek için başlamıştık. Bu çalışmaları yaparken manen de bir haz duymaya başladık. Bunları insanlara göstermek için de böyle bir sergi fikri çıktı ortaya.” ifadelerini kullandı.


KÜTAHYA’NIN HER KÖŞESİ SANAT
Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yıldırım Akgül ise sergiye emeği geçenlere teşekkür ederek, “Kütahya’nın her bir köşesi sanatla dolu. Kütahya kültür ve sanatla adeta doplu bir şehir. Kütahyalılar olarak bununla ne kadar gurur duyulsa azdır. Bu anlamda bu güzel caddemizde bu nadide sergiyi açan Avlupınar Sanat Galerisine ve Avlupınar ailesine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Sanatseverler ile davetlilerden ilgi gören yaklaşık 50 eserin sergilendiği sergide müzik dinletisi de sunuldu. Kuş evleri eserleri, önümüzdeki günlerde açılacak yeni sergilerle sanatseverlerle buluşturulacak.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir