Gençlik ve Spor İl Müdüründen öğrencilere sıcak karşılama

48

Kütahya’ya üniversite öğrenimi için Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen öğrenciler yurtlara yerleşmeye başlarken Kütahya’da bulunan 11 yurttaki 15 bin 447 kapasiteye öğrencilerin yerleştirildiği bildirildi.

Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürü Bülent Küçük, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda kalmaya hak kazanan ve Kütahya’ya gelip yurtlarına yerleşen öğrenci ve ailelerini kapıda karşılıyor.
Yurtları inceleyen Küçük, yurtlarda konaklayacak öğrenciler ve onların aileleriyle de bir araya geldi.
Öğrencilerin kendilerine emanet olduğunu belirten Küçük, ailelerin bu konuda rahat olmalarını istedi.
Küçük, öğrenci karşılama ve incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya’da il merkezinde 6, ilçelerde de 5 olmak üzere 11 öğrenci yurdunun bulunduğu söyledi.
Yurtların 15 bin 447 kapasiteye sahip olduğunu ve yurtlarda kalmaya hak kazanan hiçbir öğrencinin açıkta kalmadığını dile getiren Küçük, şöyle konuştu: “Yurtlarımıza kız ve erkek öğrencilerimizi yerleştirdik. Bu hafta itibariyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi başladığı için öğrencilerimiz gelmeye başladı. Haftaya da Dumlupınar Üniversitemiz açılıyor. Öğrencilerimiz hepsi gelmeye başlıyor. Devletin sıcak yuvasına, devletin evine hepsi geliyor. Biz çocuklarımızı birebir karşılıyoruz. Çocuklarımızla ilgileniyoruz. Devletin güler yüzünü çocuklarımıza yansıtıyoruz. Aileleriyle birebir ilgileniyoruz. İçleri rahat olsun. Rahat gitsinler. Yani emaneti rahat bıraksınlar. Biz 7/24 yurtlarımıza hizmet vermeye başladık.”
Öğrencilere en iyi şekilde hizmet vermek için yoğun gayret sarf edildiğini de kaydeden Küçük, şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bakanımızın da talimatları var. Biz gecemizi gündüze katıp yurtlarımızı en iyi şekilde öğrencilerimizin hizmetine açtık. Şu anda hiçbir sorunumuz da yok Kütahya ilimizde. Tüm öğrencilerimizi yerleştirdik. Yeni aldığımız yurtlarımız var. Kapasite artışları yerinde. Şu anda merkezde boş kontenjanımız mevcut bulunuyor. Yedekte hiçbir çocuğumuz kalmadı. Hepsini yerleştirdik. Bilindiği gibi Simav’da bir yurt temeli attık. Kütahya merkez ve hiçbir ilçemizde yurt sorunumuz olmayacak.”
Ailelerin çocuklarını rahatlıkla bırakabilmelerini sağlayacak ortamı oluşturduklarını da aktaran Küçük, “Biz hem öğrencilerimizi hem de onları ilk defa gurbete getiren ailelerimizi karşılıyoruz. Onları mutlu etmeye çalışıyoruz. Rahat etmeye çalışıyoruz. Çocuklarını ilk defa gurbete bırakıyorlar. Farklı bir şehre bırakıyorlar. Ama biz her zaman ailelerin ve çocuklarımızın yanındayız. Yanında da olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir