Hayırseverin yaptırdığı Kur’an kursu dualarla açıldı

116

Kütahya’da, bir hayırseverin yaptırdığı Emine Kocapınar 4-6 Yaş Kur’an Kursu, protokolün katılımıyla dualarla hizmete açıldı.

ÇOCUKLARIN İSLAM AHLAKI İLE YETİŞMESİ ÖNEMLİ
Saray Mahallesi Maltepe Caddesi yakınına hayırsever Ahmet Kocapınar tarafından yaptırılan Emine Kocapınar 4-6 Yaş Kur’an kursu açılışı için tören düzenlendi.
Tören, saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunması ile Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Açılışta konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, çocukların erken yaşlardan itibaren İslam ahlakı üzerine yetiştirilmesinin oldukça önemli olduğunu vurguladı.


KÜTAHYA HALKI ÇOK DUYARLI
Kütahya halkının bu konuda duyarlı olduğunu belirten Vali Musa Işın, şöyle konuştu: “Çocuklarımızda ahlakı vicdan ile süslememiz lazım. Allah ve peygamber sevgisini ve aynı zamanda Allah korkusunu insanların kalbine yerleştirmemiz lazım. Eğer çocuklarımızın ülkesine faydalı, büyüklerine saygılı, edep ve haya içerisinde bir hayat sürmelerini istiyorsak İslam terbiyesi vermemiz gerekiyor. Kütahya halkı bu konuda son derece duyarlıdır. Kendilerini tebrik ediyoruz. Çocuklarını muhafaza etmek adına bu eğitime çok erkenden başlıyorlar. Zaten bu yaşlarda başlanmazsa, sonrasında pek bir şey yapamayız.”


EN ÖNEMSEDİĞİM AÇILIŞLARDAN
Kur’an kursu açılışının hayırlara vesile olmasını dileyen AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı da, “Şahsım adına en önemsediğim açılışlardan bir tanesinde olmaktan dolayı son derece mutluyum. Bana, “AK Parti iktidarı döneminde yapılan icraatları sayın” denilse, en başa koyacağım maddelerden bir tanesi 4-6 yaş Kur’an kursları olur.” diye konuştu.


VATANINA MİLLETİNE FAYDALI BİREYLER YETİŞECEK
Kursun yapımında emeği geçenlere ve hayırsever vatandaş Ahmet Kocapınar başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür eden İl Müftüsü İrfan Açık ise, “Emine Kocapınar annemizin de ruhu şad olsun. Onun ismini anarak, hatırlayarak güzel bir açılış yaptık. Bu yavrularımız inşallah vatanına, milletine, insanlığa merhametle, sevgiyle, hikmetle, bilgiyle ve besmeleli bir hayat örecekler.” ifadelerini kullandı.
Emine Kocapınar hayrına yemek ikramının da yapıldığı tören, Müftü İrfan Açık’ın dua etmesi, kurdele kesimi, protokol üyelerinin kursu gezmesinin ardından sona erdi.
GÜLSEREN TURSUN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir