Tavşanlı’nın Kurtuluşunun 102. Yıldönümü
Coşkuyla Kutlandı

86

3 Eylül, Tavşanlı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yıldönümü, ilçede düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti, temsili bayrak çekimi, Avcılar Kulübü ve Tavşanlı Rahvan Atlı Spor Kulübü geçişi etkinlikleri düzenlendi.
Mehter Takımı’nın konseri ve Tavşanlı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri, izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Ayrıca, Tavşanlı Belediyesi Spor Kulübü sporcuları da gösterileriyle kutlamalara renk kattı.
Akşam saatlerinde ise Tavşanlı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ve Türk Sanat Müziği Korosu ile rap sanatçısı Mertoo sahne alacak.
Resmi törene; Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın, Kütahya Milletvekilleri Mehmet Demir ve Ahmet Erbaş, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen İsa Ambarkaya ve Belediye Başkanı Ali Kemal Derin ile diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


“KURTULUŞ COŞKUSUNU KENDİ GENÇLERİMİZLE YAŞIYORUZ”
Tavşanlı Belediye Başkanı Ali Kemal Derin, 3 Eylül Tavşanlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü için düzenlenen resmi programda önemli açıklamalarda bulundu. Derin, konuşmasında Tavşanlı’nın kurtuluşunu kendi gençleriyle kutlamanın önemine değindi.
Başkan Derin, konuşmasında, “3 Eylül kurtuluş etkinliklerimizi kendi çocuklarımızla kutlamak istedik. Tam 102 yıl önce Derbent’te Yunan tarafından çocuk ve kadınlardan oluşan 14 kişi diri diri yakıldı. İstiklal uğruna şehadet şerbetini içen kahraman ecdadımızı anarken sanatçı getirip konser vermeyi uygun bulmadık. Bunun yerine kendi gençlerimiz olan Tavşanlı Belediyesi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korosu ile kutlamayı uygun gördük. Sanatçı ve konser beklentisi olan gençlerimiz için de tabiki önümüzdeki süreçte bu tür etkinlikler gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
Başkan Derin, bu tercihin ardında yatan sebebin, kurtuluşun manevi önemine vurgu yapmak olduğunu belirtti.


“FEDAKARLIK VE CESARET BİZLERE İLHAM KAYNAĞI”
Konuşmasında, ecdadın cesaret ve fedakarlıklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Ali Kemal Derin, bu değerlerin bugünkü nesiller için ilham kaynağı olmaya devam ettiğini belirtti. “O gün, bu milletin kahraman evlatları, vatanımızın bağımsızlığı için canlarını ortaya koymuş; kadın, erkek, genç, yaşlı demeden herkes, bu kutsal toprakların düşman çizmesi altında ezilmesine izin vermemiştir. Onların gösterdiği fedakarlık ve cesaret, bugün de bizlere ilham kaynağı olmaktadır” şeklinde konuştu.


“BİRLİK VE BERABERLİKTEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE VATANIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ”
Başkan Derin, konuşmasının sonunda, 102 yıl önce olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlikten aldıkları güçle vatanlarına sahip çıkmaya devam ettiklerini vurguladı. “Atalarımızdan miras aldığımız bu vatan topraklarını korumak ve gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak, bizlerin en büyük sorumluluğudur. 102 yıl önce olduğu gibi, bugün de birliğimizden ve beraberliğimizden aldığımız güçle, vatanımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz” dedi.
HABER MERKEZİ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir