Aşure kazanları Gazze için kaynadı

153

Kütahya’da Muharrem ayı dolayısıyla Gazze yararına, “Aşurenin bereketi Gazze’ye ulaşsın” temasıyla etkinlik düzenlendi.

VATANDAŞLARA AŞURE İKRAM EDİLDİ
Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği tarafından muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen programda “Aşure Kazanımız Gazze için Kaynıyor” sloganıyla Cumhuriyet Caddesi’nde vatandaşlara aşure ikram edildi.
Derneğin Kadın Kolları Başkanı Hatice Karakaya, Gazze’de yaşanılanları unutturmamak adına aşure etkinliğini de Gazze’ye ithaf ederek düzenlediklerini söyledi.
İsrail’in yaklaşık 10 aydır Filistin’de katliamlarını sürdürdüğünü ve bu konunun gündemde tutulması gerektiğini vurgulayan Karakaya, şöyle konuştu: “Biz bu etkinliğimizle, Muharrem ayını ve bu ayın bir güzel yiyeceği olan aşureyi halkımızla paylaşmak ve Gazze’deki soykırıma yeniden dikkat çekmek istedik. Bilindiği gibi Gazze’de masum çocuklar, kadınlar, insanlar öldürülmeye devam ediyor. Onun için bizler her fırsatta, yaptığımız hemen her etkinlikte Gazze’yi hatırlatmaya devam edeceğiz. Bugün yaklaşık 1500 kişiye aşure ikramında bulunduk. Standımıza koyduğumuz kumbaramıza yapılan bağışları da yine Gazze yararına kullanacağız.”
GAZZE KONUSUNU UNUTTURMAYACAĞIZ
Filistin ve Gazze’de yaşanılanların kabul edilemez olduğunu da yineleyen Karakaya, şöyle devam etti: “Güya teknoloji çağında, devletlerin kanunları var. Adaletten, insan haklarından bahsediliyor. Ama göz göre göre dünyanın gözleri önünde masumların öldürülüyor olması ve aylardır buna dünyanın ses çıkarmaması içler acısı bir durum. Bizler de ne yapıp edip bu konuyu unutturmamaya çalışıyoruz. Ve buna da devam edeceğiz.”
SONUNA KADAR BOYKOTA DEVAM
Boykot konusunda da değinen Karakaya, “Diğer bir önemli gündemimiz ve konumuz da boykot meselesi. Boykotu de unutmamak, unutturmamak lazım. Boykot bizim elimizdeki en güçlü silah. Boykotu hem masumlar için hem de kendi ülkemizin, ülkemizin şirketlerinin gelişmesi ve kendi bağımsızlığımız için de sürdürmemiz gerekiyor. Boykotu sadece indirim olana ya da savaş durana kadar değil, sonuna kadar devam ettirmeliyiz. Sonuna kadar Siyonistlerin ürünlerini kullanmamaya devam edeceğiz. Bu konuda çok kararlıyız. Halkımızın da bu konudaki duyarlılıklarını sürdürmelerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir