SERAMİKLER KÜTAHYA’DAN
LEZZETLER HATAY’DAN

272

Kütahya ve Hatay’daki iki kadın kooperatifinin işbirliğiyle Gastroseramik etkinliğinde Kütahya’nın seramik ürünleri ile Hatay’ın yöresel lezzetleri tanıtıldı.

KADINLARDAN MUHTEŞEM İŞBİRLİĞİ
Kütahya Frigg Kadınları Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Hatay Defne Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, güzel bir organizasyona imza attı.
6 Şubat depremi öncesi tanışan ve birbirleriyle iletişime geçen kadın kooperatifleri, hazırladıkları proje kapsamında Kütahya Belediyesi Kültür Sanat Akademisi Konağı’nda Gastroseramik etkinliği düzenledi.
Etkinlikte Kütahyalı kadınlar seramikten mutfak eşyaları yaparken Hatay ekibi ise hazırladığı yöresel ürünleri sundu.


SERAMİKLER LEZZETLE BULUŞTURULDU
Frigg Kadınları Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Seçil Kantar, etkinlikte yaptığı açıklamada, Projeye 6 Şubat depreminden önce başladıklarını, ancak deprem nedeniyle ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi.
Gastroseramik projesi kapsamında etkinliği düzenlediklerini anlatan Kantar, “Avrupa Birliği hibesi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı öncülüğünde projemizi hazırladık. projemiz kabul edilince Mart ayından itibaren çalışmalara başladık. Bilindiği üzere Kütahya UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na seçilmiş bir şehir. Hatay da yemekleriyle gastronomi şehri. Bizim proje ile amacımız, Kütahya’mızın seramiklerini Hatay’ın yemekleri ile buluşturmak istedik. Büyük bir seramik koleksiyonu hazırladık. Seramiklerimizde tamamen Hatay kültüründen hareketle desen ve formlar oluşturarak bir koleksiyon ortaya çıkardık. Bugün bu koleksiyonumuz Hayat mutfağı ile buluşturulmuş oldu” diye konuştu.
Yaptıkları seramiklerde sofra grubunun yanı sıra depreme yönelik sanatsal ve anıtsal çalışmalar da yaptıklarını aktaran Kantar, desteklenmeleri halinde bu koleksiyonu farklı şehirlerde sergilemek istediklerini de sözlerine ekledi.


EN ÇOK KÜTAHYA’NIN DESTEĞİNİ GÖRDÜK
İşbirliğinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Defne Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nesrin Deli de depremden önce tanıştıkları Frigg Kadınları Üretim ve İşletme Kooperatifinin deprem sürecinde de büyük desteğini gördüklerini anlatarak, “Depremin hemen ardından telefondan duyduğum ilk ses Kütahya’dan oldu. Böylece bir kardeş kooperatif hukukumuz oluştu. Bugün de bu etkinlik vesilesi ile Kütahya’dayız. İşbirliği ile kültürümüzü geleceğe taşımayı amaçlıyoruz.” dedi.
Etkinliğe katılan AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Belediye Başkan Vekili Haşim Ertekin, kooperatif üyesi kadınlar, davetliler ve vatandaşlar koleksiyonu inceleyerek Hatay yöresel lezzetlerini de tatma imkanı buldu. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir