55 bin kursiyer faydalandı

405

Kütahya’da Hayat Boyu Öğrenme Programları kapsamında açılan çeşitli kurslara 55 bin kursiyerin katıldığı belirtilirken kursiyerlerin ürettikleri eser ve ürünler düzenlenen kapsamlı seriyle sergilendi.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde açılan sergide, Kütahya ve ilçelerindeki Halk Eğitimi Merkezleri ile Kütahya Olgunlaşma Enstitüsünde açılan nakış, çini, seramik, resim, ebru, yiyecek ve içecek gibi kurslara katılan kursiyerlerin hazırladığı eserlerden oluşan sergide beğeniye sunuldu.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hakan Gölpınar, serginin açılış konuşmasında, kursiyerlerin yıl boyunca yaptığı çalışmaların sadece çok az bir kısmını sergileyebildiklerini belirtti.
Eserlerin her birinin el emeği ve göz nuru ile yapıldığını vurgulayan Gölpınar, şunları kaydetti: “Hayat Boyu Öğrenme Haftası her bilindiği üzere her yıl kutlanıyor. Kütahya olarak bu haftayı dolu dolu geçirmeye özen gösteriyoruz. Bu yıl Halk Eğitimi Merkezilerimiz ile Olgunlaşma Enstitümüzde açılan çeşitli kurslara yaklaşık 55 bin kursiyer katıldı. Bu Kütahya için oldukça ciddi bir sayı. Bugün burada kursiyerlerimizin hazırladıklarının bir kısmını sergiliyoruz.”
Vali Vekili Aydın Börü ise, burada yaptığı konuşmada, yılsonu etkinliklerini hasat mevsimine benzettiğini, yıl boyu yapılan ürünlerin adeta hasat edildiğini söyledi.
Hayat Boyu Öğrenme kurslarına her yıl binlerce kişinin katıldığını dile getiren Börü, şunları kaydetti: “Kütahya gibi bir sanat şehrinde el emeği göz nuru eserlerin ortaya konması çok sevindirici. Halkımızın her kesiminden kursiyerin katıldığı kurslarda birbirinden özel be güzel ürünler sergileniyor. Kurslara katılan genç kızlarımız belki çeyizliklerini burada hazırlama imkanı buluyor. Bazılarımız burada öğrendikleri ile kendisine yeni bir iş, ekmek kapısı açıyor. Bu kurslar aynı zamanda bazılarımız için bir psikoterapi ortamı da olabiliyor. Bu kurslarla aynı zamanda yüzyıllardır devam eden el sanatlarının yaşatılması, gelecek nesillere aktarılmasına da olanak sağlanıyor.”
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile katılımcılar, kursiyerlerin hazırladıkları resim, çini, seramik, ebru, nakış, amigurumi, iğne oyası, ağır elbiseler, geri dönüşüm, dokuma gibi el emeği ürünleri stantlarını gezdi.
Hafta boyunca çeşitli etkinliklerin de sunulacağı sergi de sporcu grupları ile halk oyunları ekipleri gösteri, bağlama kursu kursiyerleri de müzik dinletisi sundu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir