Mahalle sakinleri park kalsın istiyor

173

Kütahya Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki Dudayev Parkı’nın otopark olacağı söylentileri mahalle sakinlerini rahatsız etti. Vatandaşlar parklarının ‘park’ olarak kalmasını istiyor.

Mahalle sakinleri tarafından sıklıkla kullanılan ve seçim öncesinde otopark yapılması konusu gündeme gelen Dudayev Parkı’nda belirsizlik sürüyor.
Seçim öncesinde mahalle sakinlerinin tepkileri üzerine otopark olarak ihaleye çıkılmayan, ancak yine de boşaltılan parkın akıbetinin ne olacağı merak ediliyor.
Park içerisindeki tesislerin işletmecilerine, mahalleliye ve mahalle muhtarına, park alanında otopark olmayacağı ifade edilirken mahalle sakinleri, konuya ilişkin düşüncelerini şu ifadelerle dile getirdi: “Uzun yıllardır bu alanda özellikle yaz aylarında oturuyoruz. Yeri geliyor kalabalık aileler halinde buraya geliyoruz. Burada parkın etrafının korunaklı olması ve huzuru kaçıracak herhangi bir duruma özellikle işletmecilerin engel olması sayesinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar çocuklarımızla birlikte burada huzur içerisinde zaman geçiriyorduk. Şehir merkezinde ailecek zaman geçireceğimiz böyle yerler bulmak çok zor. Olan yerlerinde otopark ya da yeşil alan olarak öne mini yitirmesini bizler kabul etmiyoruz. Önceki dönem Belediye Başkanı Alim Işık’a da bu konuda topladığımız imzalarımızı gönderdik fakat herhangi bir netice alamadık. Bu şekilde nadir bulunan güzel alanlarımızın yok edilmesini kabul etmiyoruz.”
Mahalle sakinleri Kütahya’nın yeni Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin bu konuyu en kısa sürede çözüme kavuşturacağına inandıklarını da kaydeden mahalle sakinleri, “Her ne kadar Kütahya’mızın çok daha önemli sorunları olsa da bu sorununda kendisi tarafından ciddiyetle ele alınacağından eminiz. Mahalle sakinlerinin isteklerini her zaman dinleyeceğinin sözünü veren Baş kan Kahveci’ye buradan seslenerek bu sıkıntımıza son vermesini ve parkımızı tekrar kullanıma açmasını istiyoruz. Önümüzdeki günlerde havalar iyice ısınacak ve bizler mahallemizde ailecek oturacak alanlar bulamayacağız. Çocuklarımızın güven içinde oynadığı ve bizlerinde huzur içerisinde mutlu zaman geçirdiğimiz parkımızı tekrar açılması için Başkanımızı göreve davet ediyoruz” dediler.
ONUR ACUR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir