Dolandırıcıların yeni yöntemi ‘Nüfus Memurluğu’

222

Vatandaşların peşini bir türlü bırakmayan arsız dolandırıcılar şimdi de nüfus memuru rolüne bürünerek vatandaşları dolandırmayı yöntemini kullanıyor.

İzlerini kaybettirmek ve vatandaşları daha kolay dolandırmak için her geçen gün farklı yöntemler geliştiren kan emici dolandırıcılar, bu kez nüfus müdürlüklerine gidemeyen vatandaşları hedef aldı.
Kendilerini İçişleri Bakanlığı personeli veya nüfus memuru olarak tanıtan dolandırıcıların, insanların kişisel bilgilerine ele geçirme peşinde oldukları bildirildi.
Vatandaşları bu dolandırıcılara karşı uyaran Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, son günlerde, kimlik bilgilerini doğrulama bahanesiyle kapı kapı dolaşan kişilerin arttığını duyurdu.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bu kişilerin sahte belgeler, antetli kağıtlar ve biyometrik cihazlar taşıdığı, şık giyimli oldukları ve kişisel bilgileri ele geçirmeye çalıştıkları yönünde iddiaların sosyal medyada paylaşıldığını vurgulayarak vatandaşların, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları ve şüpheli durumları derhal yetkililere bildirmeleri gerektiğini belirtti.
Nüfus müdürlüklerine gidemeyecek durumda olan vatandaşların, kimlik kartı başvurusuna ilişkin taleplerinin karşılanabilmesi amacıyla, kişilerin veya yakınlarının talebi üzerine mülki idare amirinin izni doğrultusunda, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerinin adreste nüfus hizmeti sunduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için nüfus müdürlüklerinden adreste nüfus hizmeti talebi bulunmayan vatandaşlarımızın evlerine gelen ve kendilerini İçişleri Bakanlığı personeli, nüfus memuru olarak tanıtan kişilere itibar etmemeleri, mutlaka kurum kimliğinin ibraz edilmesini talep etmeleri, sahtekarlıklara karşı dikkatli olmaları ve kişisel bilgilerini kesinlikle paylaşmamaları, böyle bir durum ile karşılaşılması halinde kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunmaları önem arz etmektedir.”
HABER MERKEZİ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir