Minikler DPÜ’de şenlendi

231

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde (DPÜ) Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde ilki gerçekleştirilen ve fakültede öğrenim gören öğretmen adayları tarafından düzenlenen “1. Çocuk Şenliği”ne katılan binlerce öğrenci gönüllerince eğlendi.

DPÜ Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde ilki gerçekleştirilen 1. Çocuk Şenliği’ne, okul öncesi, ilkokul, ortaokul öğrencileri, öğretmenleri ile protokol üyeleri katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, düzenledikleri etkinlikle eğlencenin yanı sıra atölye çalışmalarıyla öğrencilere katkı sunmayı amaçladıklarını belirtti.
Eğitim fakültesinin, gelecek nesilleri inşa etmek gibi bir büyük sorumluluğunun olduğunu vurgulayan Ünal, şöyle konuştu: “Bu etkinlik bizim için çok büyük bir anlam taşıyor; Eğitim Fakültesinin nitelikli yanlarının ortaya çıktığı, emek ile özverinin bir araya geldiği ve gelecek nesillere armağan edildiği bir ortamı burada oluşturmak için kıymetli mesai arkadaşlarım, öğrencilerim uzunca bir süredir çalıştı. Bugün burada Eğitim Fakültesinin alt yapısıyla tanışacaksınız. O alt yapı ki; bünyesinde sanattan, bilime, teknolojiden kültüre kadar birçok yaratıcı çalışmayı bünyesinde barındırmakta. Eğlencenin yanına bilim ve kültürün nasıl eklendiğine şahit olacak, öğretmenliğin temel dinamiklerinin ne kadar dolu ve yetkin olduğunu da görmüş olacaksınız. Bu etkinlikte bir araya gelmemizin temel sebebi esasen eğlenceden ziyade; rengârenk atölyelerimizin, etkinliklerimizin sizlere bırakacağı güzel ve alt yapısı dolu çalışmalardır. Öğretmenlik mesleği koşul fark etmeksizin bu ülkenin geleceğini teşkil eden çocuklarımızın huzurlu, bilgili, geleceğe inanan ve kaygılardan uzak bir şekilde geliştiren nesillerin varlığının korunmasına adanmış bir meslektir. Öğretmen adaylarımız, dünyayı takip eden, gelişmeleri yakından inceleyen ve yeniliğe açık olan öğrencilerimiz olarak bu şenlikte yerlerini aldılar. DPÜ Eğitim Fakültesinin sorumluluğu çok büyüktür, Milli Mücadelenin bağrında, Türk İstiklalinin arşa ulaştığı bu topraklarda gelecek nesilleri inşa etmek gibi kutsal bir sorumluluk taşımaktayız.”

Vali Vekili Aydın Börü, yaptığı konuşmada, çocuk şenliğine katılarak onların mutluluğuna ortak olmanın sevincin yaşadığını belirtti.
Öğretmenlerin toplumların yol göstericileri olduğunu dile getiren Börü, şunları kaydetti: “Bizim aslında toplumumuzu inşa eden gerçek liderlerimiz öğretmenlerimizdir. Çünkü öğretmenlerimiz bizlere kılavuzluk ediyorlar. Hepimiz çocukluğumuzda okula gittiğimizde ilk gördüğümüz rol modellerimiz öğretmenlerimiz. Çocukların gelişmesinde ve olgunlaşmasında en büyük katkı sunanlar öğretmenleridir. Burada da öğretmen ve öğretmen adaylarımız var. Öğretmen adaylarımız mezun olduktan ve ülkemizin, belki de dünyanın farklı bölgelerinde görev aldıklarında bir insan yetiştirmenin mutluluğunu yaşayacaklar. Hatta bundan daha büyük bir mutluluk olmadığını yaşayarak görecekler. Bugün burada da bu etkinliğe emek veren herkesi kutluyorum.”

Üniversite olarak öğrenci etkinliklerine büyük önem verdiklerini söyleyen DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise Bütün fakülteler başarılı çalışmalar yapıyor. Eğitim Fakültesiçocuk şenliği etkinliğiyle bunun öncüsü oldu. Bütün akademisyenlerimizi, öğretmenlerimizi, öğretmen adaylarımızı kutluyorum. Burada harika bir atmosfer oluşturdular. Geleceğin teminatı olan gençlerimizi kampüsümüzde ağırlamaktan son derece memnunuz. Kampüsümüz çocuk sesleri ile doldu. Bizler de bu anlamda güzel bir gün yaşıyoruz.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit de, eğitim fakültesi ile birçok etkinliği birlikte yaptıklarını, yeni be anlamlı bir etkinliği daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Konuşmaların ardından öğretmen adayları büyükleriyle çeşitli oyunlar oynayarak eğlenen öğrenciler fen ve deney, drama, oyunlarla matematik, geleneksel çocuk oyunları, okuma ve yazmaya hazırlanma, sanat gibi atölyeleri ziyaret ederek buradaki etkinliklere katıldı.
Yaklaşık 5 bin öğrencinin katıldığı çocuk şenliği etkinliği, tiyatro gösterimi, müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri ile sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir